IN FLAMES zverejnili nový singel a zlepšili si podmienky u Nuclear Blast, Lars Ulrich dostal zaujímavé uznanie

IN FLAMES s novým singlom a vylepšeným kontraktom u Nuclear Blast Records. Lars Ulrich získal čestné uznanie. Phil Anselmo a Gary Holt nahrali cover od MOTÖRHEAD. CALIBAN natočili nový videoklip.

IN FLAMES

Švédska formácia IN FLAMES zverejnila nový a klipom podporený singel „State of Slow Decay“. Podpisom vylepšenej, celosvetovej zmluvy, taktiež predĺžila spoluprácu s vydavateľstvom Nuclear Blast Records. „Vždy sme robili svoje veci bez akéhokoľvek tlaku z vonkajšieho sveta. Opätovné spojenie s Nuclear Blast Records, na celosvetovej úrovni, nás inšpirovalo k napísaniu množstva nového materiálu, ktorý zahŕňa minulosť, súčasnosť a budúcnosť. „State of Slow Decay“ obsahuje všetko, čím sú IN FLAMES známi, ale je to viac než len pieseň, je to kurva jasné vyhlásenie. Nemôžem byť šťastnejší, že sme vydali práve túto pieseň ako ochutnávku toho, čo príde,“ prezradil spevák Anders Fridén.

Bubeník Lars Ulrich (METALLICA) získal čestné uznanie na tohtoročnom udeľovaní cien Carl Prisen. The Carl Prisen bola založená asociáciou dánskych hudobných vydavateľov v roku 2013, pomenovaná po Carlovi Nielsenovi. Ceny sa udeľujú skladateľom a autorom piesní v 15 rôznych kategóriách, ktoré zahŕňajú rôzne hudobné žánre. Peňažnú odmenu 30 000 dánskych korún (približne 4 200 dolárov) venoval Ulrich dánskej Songwriting Academy. Spoluzakladateľ METALLICY bol čiastočne ocenený za svoju úlohu v súdnom spore proti streamovacej platforme Napster za porušenie autorských práv, uznanie získal aj za svoju skladateľskú prácu na klasických piesňach METALLICY ako „Enter Sandman“, „Nothing Else Matters“ či „Master of Puppets“.

Vypočujte si cover skladby „Ace of Spades“ od legendárnych MOTÖRHEAD v podaní Phila Anselma (DOWN, ex-PANTERA), Garyho Holta (EXODUS, ex-SLAYER), Chucka Garrica (ALICE COOPER), Sachu Dunablea (INTRONAUT), Nicka Oliveria (STÖNER, QUEENS OF THE STONE AGE, KYUSS), Dwida Helliona (INTEGRITY), Zacha Wheelera a Toma Polzinea (HOWLING GIANT). Pieseň pochádza z albumu „Löve Me Förever: A Tribute to Motörhead“, ktorý vychádza 19. júna (v digitálnej forme) prostredníctvom vydavateľstva Psycho Waxx. Vinylové vydanie je naplánované na júl.

Metalcoristi CALIBAN natočili nový videoklip ku skladbe „Darkness I Became“ z aktuálnej dosky „Dystopia“.