Vydanie nového albumu MEGADETH sa posúva. Novinky hlásia aj Matt Heafy či AS I LAY DYING

Nový album MEGADETH vyjde neskôr. Matt Heafy zverejnil nový sólo singel. AS I LAY DYING bez bubeníka. Novinky aj od VENOM INC., PORCUPINE TREE, PSYCROPTIC a GOD IS AN ASTRONAUT.

MEGADETH

Nový album MEGADETH s názvom „The Sick, The Dying and The Dead“ nevyjde 8. júla, ako bolo pôvodne avizované, ale až v septembri. Vo štvrtok, 23. júna by mala kapela zverejniť prvý singel z očakávanej novinky.

Matt Heafy (TRIVIUM) vypustil do sveta nový sólo singel s názvom „Perpetual Hate“ s hosťujúcim bubeníkom Joshom Devineom.

Americká formácia AS I LAY DYING oznámila, že sa rozišla s bubeníkom Jordanom Mancinom. Ten začiatkom mesiaca informoval fanúšikov, že sa nezúčastní najbližšieho turné kvôli interným problémom, ktoré neboli vyriešené. „Nedávno vydal Jordan Mancino verejné vyhlásenie týkajúce sa „interných problémov“ v rámci AS I LAY DYING. Cítime, že je potrebné podeliť sa s informáciami na túto tému, aby fanúšikovia lepšie porozumeli situácii. Za posledné 2 roky si Jordan želal, že bude hovoriť iba prostredníctvom právnikov. Ostatní členovia sa niekoľkokrát pokúsili o zmierenie, aby našli spoločnú reč v tom, ako pokračovať zdravým a pozitívnym spôsobom. V rámci príprav na aktivitu kapely po pandémii ostatní členovia cítili, že je nespravodlivé, aby naše ambície brzdil niekto, kto odmietol otvorene komunikovať. Cítime, že toto nie je efektívny spôsob, akoby kapela mohla fungovať produktívne. Ponúkli sme Jordanovi možnosť stretnúť sa, aby sme si zahrali staré skladby, alebo aby sme sa porozprávali, než budeme musieť nájsť náhradného bubeníka pre nadchádzajúce turné. Nedostali sme žiadnu odpoveď, kým sme sa nestretli s právnymi dokumentmi, že Jordan chce odísť a očakáva za to platbu. Zostávajúci členovia cítia, že sa musia nájsť iné riešenia, aby sme udržali kapelu v napredovaní bez Jordana Mancina. V tejto situácii to nie je nič osobné. Chceme pokračovať v hraní hudby a nemôžeme byť efektívnym tímom, ak chce jeden člen obmedziť všetok pokrok a produktivitu odmietnutím komunikácie. Jordan má za sebou dlhú kariéru veľmi dobrých interpretácií skladieb AS I LAY DYING a najmä jeho bubnovanie na našich skorších nahrávkach posunulo žáner ako celok. Navždy budeme vďační za jeho príspevky a dobré časy, ktoré sme spolu zdieľali,“ napísal vokalista Tim Lambesis v oficiálnom vyhlásení. Aktuálne hrá s kapelou Nick Pierce (ex-UNEARTH).

Skupina VENOM INC. sa hlási o slovo s novou skladbou „Don´t Feed Me Your Lies“ z chystanej dosky „There´s Only Back“. Tá vychádza 23. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Prog rockeri PORCUPINE TREE zverejnili novú a klipom podporenú pieseň „Rats Return“ z albumu „Closure/Continuation“. Novinka uzrie svetlo sveta už 24. júna prostredníctvom vydavateľstva Music For Nations.

Technickí death metalisti PSYCROPTIC majú vonku novú skladbu „Exitus“ z albumu „Divine Council“, ktorý vychádza 5. augusta prostredníctvom vydavateľstva Prosthetic Records.

Post rockeri GOD IS AN ASTRONAUT sa pripomínajú novým videoklipom ku live verzii skladby „Coda“. Pieseň je súčasťou nanovo vydaného (vychádza 15. júla prostredníctvom Napalm Records) debutu „The End of the Beginning“ z roku 2002, tentokrát však pod názvom „The Beginning of the End“ a v živom prevedení.