AMON AMARTH odhalili zákulisie tvorby klipu, Andreasovi Kisserovi zomrela manželka

AMON AMARTH ponúkajú náhľad na tvorbu videoklipu. Andreasovi Kisserovi zomrela manželka. Z NILE odchádza basgitarista. BLOODY REDEMPTION zverejnili novú skladbu. THE CONTORTIONIST s novým videom.

AMON AMARTH

Vikingovia AMON AMARTH zverejnili video ponúkajúce náhľad do zákulisia tvorby videoklipu ku skladbe „Get In the Ring“ z chystanej dosky „The Great Heathen Army“. Dátum vydania je stanovený na 5. augusta prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Gitarista legendárnej kapely SEPULTURA Andreas Kisser odcestoval ešte 22. júna predčasne z európskeho turné domov kvôli rodinným záležitostiam. Dodnes ho dočasne na tejto šnúre nahrádza Jean Patton, gitarista brazílskej kapely Project 46, s ktorým kapela s najväčšou pravdepodobnosťou odohrá aj koncert v Bratislave. Kisserove dôvody pre predčasný odchod z Európy boli vážne, a žiaľ, aj so smutným koncom. Jeho manželka Patricia Perissinotto Kisser podľahla v nedeľu rakovine hrubého čreva, mala 52 rokov.

Death metaloví egyptológovia NILE oznámili, že ich rady opúšťa basgitarista/sprievodný vokalista Brad Parris. Skupina už má na tento post vyhliadnutých nejakých kandidátov, no aj napriek tomu spustila konkurz. „Je čas, aby sme sa s našimi fanúšikmi a metalovou komunitou podelili o informáciu, že Brad Parris tento rok opúšťa NILE. Je to niečo o čom sme vedeli. Brad je od roku 2015 príkladným členom kapely, ktorý sa vždy správal profesionálne a bezúhonne. Rozchádza sa za absolútne najlepších podmienok, aby sa mohol sústrediť na iné projekty a rodinné záležitosti. Naše priateľstvo a bratstvo zostávajú také silné, ako kedykoľvek predtým a želáme mu len to najlepšie, keď bude pokračovať vo svojej hudobnej ceste životom. Záväzky NILE na turné a nahrávanie zostávajú v platnosti,“ píše sa na facebookovom profile kapely.

Domáci old school death metalisti BLOODY REDEMPTION zverejnili novú skladbu „Shotgun Lullaby“ z chystanej štúdiovky „Hit to the Gore“, ktorej vydanie bolo posunuté na 26. augusta (z pôvodne 24. júna) prostredníctvom čínskeho vydavateľstva Awakening Records.

Deathcorová formácia THE CONTORTIONIST sa pripomína novým live videom skladby „Primal Directive“ z debutu „Exoplanet“ (2010), ktorý počas jesenného turné odohrá v celej dĺžke.