ARCH ENEMY a AVANTASIA s novými klipmi. Novinky hlásia aj OZZY, WITHIN TEMPTATION a ďalší

ARCH ENEMY, AVANTASIA, WITHIN TEMPTATION, DISTURBED a KRISIUN zverejnili nové skladby. OZZY OSBOURNE, MASTODON a CARNIFEX s novými klipmi. FEAR FACTORY vydajú remixy skladieb z aktuálneho albumu.

ARCH ENEMY

Kapela ARCH ENEMY zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „In the Eye of the Storm“ z chystanej dosky „Deceivers“. Dátum vydania je stanovený na 12. augusta prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Pieseň In the Eye of the Storm bola postavená na hypnotizujúcom riffe a groove, ktorý priam kričí, aby sa dal hrať naživo! Natáčanie videoklipu v Berlíne s režisérom Mirkom Witzkim bolo pre nás skvelým zážitkom. A výsledok je úžasný,“ vyjadril sa v tlačovej správe gitarista a hlavný skladateľ Michael Amott.

Projekt AVANTASIA sa prezentuje novou piesňou „The Moonflower Society“ s hosťujúcim Bobom Catleym (MAGNUM). Novinka je súčasťou albumu „A Paranormal Evening with the Moonflower Society“, ktorý uzrie svetlo sveta 21. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Mesačný kvet je tvor noci, ktorý kvitne, keď svet spí. Pre mňa je to na jednej strane o podivných postavách, ktorými zapĺňam svoje piesne, a na druhej strane o podivných postavách, ktorými sa obklopujem v AVANTASII,“ uvádza v tlačovej správe hlavný mozog projektu Tobias Sammet.

OZZY OSBOURNE ponúka náhľad do zákulisia tvorby videoklipu ku piesni „Patient Number 9“ s hosťujúcim Jeffom Beckom. Skladba pochádza z rovnomennej štúdiovky, ktorá vyjde 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records. „Pieseň je o ústave pre duševne chorých. Mať niekoho ako Jeff Beck na mojom albume je jednoducho neuveriteľné, veľká česť. Neexistuje žiadny iný gitarista, ktorý hrá ako on, a z jeho sóla v Patient Number 9 vám padne sánka,“ vyjadril sa Ozzy Osbourne.

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION sa hlási o slovo s novým singlom „Don´t Pray for Me“. „Skladba je proti vnucovaniu presvedčenia a strachu od druhých a je svedkom akceptovania vlastnej cesty každého jedinca. Je to hymna o vyrovnaní sa so skutočnosťou, že presvedčenia môžu byť rôzne. Je o umožnení ľuďom ísť si za svojim vlastným osudom,“ povedala speváčka Sharon Den Adel. V posledných rokoch presunula kapela svoje zameranie z vydávania albumov na vydávanie sérií singlov, čo jej umožnilo oddať sa tvorivým procesom a prinášať sviežo inšpirovanú hudbu. WITHIN TEMPTATION majú aktuálne v štúdiu plné ruky práce s písaním a nahrávaním nových piesní pre pripravovaný album, ktorý by mal vyjsť budúci rok.

Američania MASTODON natočili nový videoklip ku skladbe „More Than I Could Chew“ z aktuálnej nahrávky „Hushed and Grim“. O réžiu videoklipu sa postaral Zev Deans.

Industrial metalová kapela FEAR FACTORY vydá 28. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records album „Recoded“, ktorý ponúkne remixy skladieb z aktuálnej štúdiovky „Aggression Continuum“.

Skupina DISTURBED vypustila do sveta nový singel „Hey You“ z pripravovaného a zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorého vydanie je predbežne stanovené na november tohto roka. „Je to takzvaný budíček. Stali sme sa našimi najhoršími nepriateľmi. Občiansky diskurz sa stal výnimkou namiesto normy. Ľudia sa stratili v krutej závislosti,“ okomentoval skladbu líder kapely David Draiman.

Deathcoristi CARNIFEX sa pripomínajú novým videoklipom ku skladbe „Lie to My Face“ s hosťujúcim Adamom Warrenom. Ide o nanovo nahratú pieseň z debutu „Dead In My Arms“, ktorý oslavuje 15 rokov od vydania.

Brazílski death metalisti KRISIUN zverejnili novú skladbu „Swords Into Flesh“ z chystaného albumu „Mortem Solis“. V poradí dvanásta štúdiovka im vychádza 29. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.