Kerry King zo SLAYER už čoskoro predstaví svetu nový hudobný projekt

Kerry King, bývalý gitarista kapely SLAYER, prezradil, že už nebude dlho trvať, kým ohlási svoj nový hudobný projekt, ktorého existenciu potvrdil ešte v auguste 2020 bubeník Paul Bostaph.

Kerry King. Zdroj foto: kaces.com

Vlani sa Kerry King vyjadril, že má pripravený materiál na viac ako dve nahrávky pre svoju novú kapelu. V najnovšom rozhovore pre magazín Metal Hammer dodal, že fanúšikovia SLAYER nebudú z novej hudby sklamaní.

Novú muziku už začali skúšať

„Poznáte ma, takže viete, ako to bude znieť,“ hovorí Kerry King pre Loudersound o novej muzike. „Hral som novú pieseň pre kamaráta a povedal som mu – Ak niečo, čo som napísal za posledných pár rokov, znie ako SLAYER, tak je to toto. A on povedal – To znie, akoby si to mohol zaradiť na akýkoľvek album SLAYER. Vlastne som ten riff vytvoril v zákulisí na koncerte SLAYER. Kráčali sme na pódium a ja som vytiahol telefón a nahral ho, aby som naň nezabudol. V skutočnosti je to jedna z posledných skladieb, ktoré som dokončil na nahrávacích session. Takže, keď sa to dostane do éteru, obchodov, streamovacích služieb, alebo kdekoľvek, kde si ľudia v týchto dňoch kupujú hudbu, môžete si všetci zahrať hru a hádať, ktorá z nich to je,“ doplnil.

King zatiaľ nechce prezradiť, kto kapelu tvorí, avšak potvrdil aspoň účasť bubeníka Paula Bostapha (ex-SLAYER).

„Práve sme začali skúšať a jediný, koho môžem prezradiť, je Paul, pretože som ho vzal zo SLAYER a veľmi dobre sa nám spolupracuje. Začali sme skúšať až koncom marca a to bolo prvýkrát od posledného koncertu SLAYER na konci roka 2019, čo sme sa s Paulom konečne dostali do spoločnej skúšobne,“ informoval ďalej americký gitarista.

Turné plánoval ešte pred pandémiou

58-ročný hudobník tiež hovoril o svojej túžbe hrať naživo, pričom naznačil, že pôvodne ešte pred pandémiou plánoval s novým projektom turné.

„Keby to bolo na mne, bol by som vonku v roku 2020, ale tá vec, zvaná pandémia, posrala úplne všetko pre každého. Čakal som, pretože to muselo prebehnúť. Chcel som, aby sa táto pandemická sračka vyriešila. Nechcel som byť pokusným králikom, nechcel som sa znova učiť, ako ísť na turné. Svoje povinnosti som si už splnil, nechcem si to znovu dokazovať,“ nechal sa počuť.

King zároveň očakáva, že jeho nová kapela začne hraním na oveľa menších miestach ako tomu bolo na rozlúčkovom turné SLAYER.

Niekoľko fanúšikov vypátralo na internete, že Kerry King si zaregistroval nový názov spoločnosti, ktorý by mohol byť názvom jeho novej kapely. Podnikaví internetoví detektívi zistili, že americký gitarista si v marci 2017 zaregistroval spoločnosť vo svojom domovskom štáte Nevada (medzitým sa gitarista presťahoval do New Yorku).

Ide o názov BLOOD REIGN, čo je očividná narážka na kultový album „Reign In Blood“ z roku 1986 od kapely SLAYER. Tento názvov mohol byť samozrejme vytvorený pre iné obchodné záležitosti, ale skutočnosť, že ho zaregistroval pred oznámením rozlúčkového turné SLAYER, viedla niektorých k presvedčeniu, že práve toto bude názov jeho nového projektu.

Zdroj: Loudersound.com