MEGADETH spolupracovali s Ice-T, Ozzy s Tonym Iommim. AT THE GATES vyhodili gitaristu

MEGADETH a OZZY OSBOURNE zverejnili nové skladby. Zmeny v zostavách AT THE GATES a DEEP PURPLE. NILE pracujú na novom albume. Novinky aj od QUEENSRŸCHE a CRIPPLED BLACK PHOENIX.

MEGADETH

Kapela MEGADETH zverejnila novú a klipom podporenú skladbu „Night Stalkers“ s hosťujúcim Ice-T (BODY COUNT). Skladba je súčasťou očakávanej dosky „The Sick, The Dying… And The Dead!“, ktorá vychádza 2. septembra prostredníctvom vydavateľstva Universal Music. „Naozaj obdivujem, čo Ice-T dokázal. Je to talentovaný človek. Umožnil, aby príležitosti, ktoré sa mu naskytli, fungovali. Urobil to, čo by urobilo veľa umelcov z nižších vrstiev miest. Hovoril o nešťastí a ťažkostiach a o tom, ako sa cez to dostať, a toto odhodlanie je vždy veľkou motiváciou, či už ste beloch alebo černoch. Počúvanie hudby, ktorú robí, je stále motivujúce. Moja obľúbená veta, ktorú som od neho hneď na začiatku počul, bola niečo v štýle: „Moja myseľ je smrtiacou zbraňou a idem do knižnice, aby som si zohnal ďalšiu muníciu“. To je skvelý citát. Máme priateľstvo, ktoré je založené na tom, že sme otvorení v našom žánri, urobil si meno a otvoril veľa dverí pre mladých černošských umelcov a hercov,“ vyjadril sa Dave Mustaine.

OZZY OSBOURNE sa hlási o slovo s novou piesňou „Degradation Rules“ s hosťujúcim Tonym Iommim (ex-BLACK SABBATH). Spomínaná novinka pochádza z albumu „Patient Number 9“. Dátum vydania je stanovený na 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records.

Death metalisti AT THE GATES vyhodili gitaristu Jonasa Stålhammara. „AT THE GATES sa rozhodli rozísť s gitaristom Jonasom Stålhammarom. Momentálne pracujeme na tom, aby sme našli náhradu pre nadchádzajúce koncerty,“ uviedla skupina na sociálnych sieťach. Stålhammar bol v kapele od septembra 2017, jeho odchod nasleduje po obvineniach zo sexuálneho zneužívania a zneužívania, ku ktorým údajne došlo prostredníctvom online vzťahu.

Z kapely DEEP PURPLE odišiel gitarista Steve Morse, aby sa mohol starať o svoju manželku, ktorá bojuje s rakovinou. Na posledných vystúpeniach za neho zaskakoval Simon McBride. „DEEP PURPLE oznamujú, že Steve Morse odstupuje z kapely, ktorej gitaristom bol viac ako štvrťstoročie. Osobné okolnosti mu znemožnili zaviazať sa k harmonogramu skupiny počas roku 2022 a neskôr. Pred pár mesiacmi sa Steve otvorene podelil s fanúšikmi kapely o smutnú skutočnosť, že jeho manželka Janine bojuje s rakovinou a podľa jeho vlastných slov tam jednoducho musí byť s ňou,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení.

Egyptológovia NILE pracujú na novom albume. „Zatiaľ máme napísaných 10 skladieb. Pravdepodobne urobíme ďalšie tri a dúfam, že do konca leta začneme nahrávať. Potom nás čaká európske turné v novembri/decembri a po ňom musíme dokončiť nahrávku a dúfam, že to vyjde niekedy začiatkom budúceho roka,“ povedal líder skupiny Karl Sanders v rozhovore pre Guitar World.

Američania QUEENSRŸCHE sa pripomínajú novou skladbou „Forest“ z albumu „Digital Noise Alliance“, ktorý vyjde 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Britská formácia CRIPPLED BLACK PHOENIX vypustila do sveta klipom podporenú skladbu „Everything Is Beautiful But Us“ z pripravovaného albumu „Banefyre“. Štúdiová novinka uzrie svetlo sveta 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.