Festival Punkáči deťom rozširuje ponuku žánrov aj o metal. Hlavným ťahákom budú INFECTED RAIN

Na trenčianskom letisku nebude znieť len punk, ale aj metal a bude sa pomáhať deťom.

Momentka z predošlých ročníkov festivalu Punkáči deťom

TRENČÍN. Punkáči Deťom sú hudobný festival vychádzajúci z punkovej subkultúry. Nezabúda však ani na spriaznené komunity. Okrem punku sa na feste predstavia aj zástupcovia metalu, HC, reggae, ska, psychobilly či dokonca rapu. Vlajkonosičom zahraničnej metalovej scény je kapela INFECTED RAIN z Moldavska. Domáci tím reprezentuje BESNA. Punkáči Deťom sa konajú tradične posledný augustový týždeň od 24. do 27. augusta na letisku v Trenčíne.

Moldavsko má hneď niekoľko zaujímavých hudobných exportov. V našich končinách dobre známych ZDOB SI ZDUB a disco-popových O-ZONE dopĺňa metalový projekt INFECTED RAIN. Kapela seba definuje ako nu-metal kombinujúci prvky death metalu a metalcoru, v ich tvorbe nájdeme tiež rapovú pieseň.

Fornwomankou kapely je populárna Lena Scissorhands, čiže „nožnicovoruká Lena“, ktorá bola vyhlásená za najexcentrickejšiu vokalistku v Moldavsku. Kapela od svojho založenia v roku 2008 v Kišiňove to dotiahla až do podpisu zmluvy s uznávaným vydavateľstvom Napalm Records. Na Punkáči deťom budú jedným z hlavným ťahákov na hlavnom stejdži v posledný deň festivalu.

Domácu metalovú scénu zastupuje post-blacková skupina BESNA. V marci tohto roku vydali výborne hodnotený album „Zverstvá“, ktorý obdivuhodne zarezal aj poslucháčom mimo metalového jadra. Ak by ste mali na festivale iba jeden slot pre domácu metalovú kapelu, BESNA je momentálne najhorúcejší kandidát. Zástupcom českej metalovej scény je avantgardná legenda INSANIA, ktorá naprieč desaťročiami fungovania prešla rôznymi experimentami so žánrom a audiovizuálnymi identitami.

Metalové a HC vplyvy vo svojej tvorbe deklarujú aj sídliskovo-gangsta-rapoví BRIZOLIT/TATROFKA 200025000, black-punkoví KAZOSTROJ, crusteri z kapely HROBAR či hardcoristi TRIBUTE TO FREEDOM. Zo zahraničnej HC scény sa návštevníci môžu tešiť na elektro-hardcore od MOSCOW DEATH BRIGADE.

Na festivale počas troch dní predstaví vyše 70 účinkujúcich. Okrem hudobných vystúpení festival ponúka aj workshopy, prednášky či stand-up. Hlavným motívom festivalu je benefícia – výťažok zo vstupného sa prostredníctvom OZ Punkáči Deťom odovzdáva na pomoc deťom v núdzi.

Vstupenky a kompletný program nájdete na TOMTO ODKAZE.

Program

Program

Tlačová správa (Tomáš Billik)