AVANTASIA spojila sily s Floor Jansen, hlas zosnulého Trevora Strnada zdobí novú skladbu od REVOCATION

AVANTASIA, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA, REVOCATION, DELAIN, SIGH, CRIPPLED BLACK PHOENIX a SYLOSIS s novými skladbami. FORGOTTEN SILENCE nahrávajú nový album.

Tobias Sammet (AVANTASIA)

Veľký a úspešný projekt AVANTASIA sa prezentuje novou piesňou „Misplaced Among the Angels“ s hosťujúcou Floor Jansen (NIGHTWISH). Novinka je súčasťou albumu „A Paranormal Evening with the Moonflower Society“, ktorý vyjde 21. októbra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. „Stále tu zostali nejaké špeciálne hlasy a umelci, s ktorými som chcel pracovať. Jednou z nich je speváčka Floor Jansen z NIGHTWISH. Pieseň Misplaced Among the Angels už bola hotová, keď som ju požiadal, aby do nej prispela. Povedala, že by to vedela zaspievať, aj keď si na začiatku nebola stopercentne istá, či pasáže s nižším rozsahom, budú vyhovovať jej skôr vyššiemu štýlu spevu. Ale podala to neuveriteľne. Myslím si, že táto pieseň, doplnená silným hlasom Floor, je jednou z najlepších balád celej mojej kariéry,“ uvádza v tlačovej správe Tobias Sammet.

Death/thrash metalové zoskupenie REVOCATION zverejnilo novú skladbu „Re-Crucified“ s hosťami Trevorom Strnadom a Corpsegrinderom. Skladba pochádza z albumu „Netherheaven“. V poradí ôsma štúdiovka im vyjde 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. „Normálne máme tendenciu uzatvárať naše albumy epickejším štýlom piesní, ale s touto nahrávkou som chcel ísť opačným smerom a ukončiť to agresívne. Skladba inšpirovaná Danteho Infernom, má vytvárať pocit cesty peklom a kvôli príbehovej povahe textu, som si na pomoc pri našej ceste do priepasti prizval Trevora Strnada a Georga „Corpsegrindera“ Fishera. Je tragické, že správu o Trevorovom odchode som dostal okamžite, ako sme dokončili natáčanie videoklipov k Netherheaven… Tá informácia ma úplne zničila. Trevor bol môj blízky, osobný priateľ a jeho odchod bol hroznou stratou nielen pre mňa, ale aj pre celú metalovú komunitu. Som hrdý, že som mohol byť súčasťou Trevorovho obrovského a presláveného odkazu nejakým malým spôsobom. Jeho výkon spolu s Georgeom sú pre mňa dva z vrcholov nahrávky. Odpočívaj pri moci Trevor, budeš nám veľmi chýbať, ale tvoj odkaz nikdy nezomrie,“ povedal líder skupiny Dave Davidson.

Symphonic metalová kapela DELAIN zverejnila nový singel s názvom „The Quest and the Curse“. „Úderné riffy, svieže orchestrácie, prvky z filmovej hudby, metalu, popu, elektroniky a mnohé ďalšie, znamenajú zlúčenie starého a nového a budujú ďalšiu kapitolu histórie kapely,“ píše sa v tlačovej správe.

Japonskí black metaloví avantgardisti SIGH zverejnili novú skladbu „Satsui“ z albumu „Shiki“. Novinka uzrie svetlo sveta 26. augusta prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records.

CRIPPLED BLACK PHOENIX sa pripomínajú novou piesňou „Bonefire“ z pripravovaného albumu „Banefyre“. Dátum vydania je stanovený na 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Skupina THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA vypustila do sveta nový a videoklipom podporený singel „Black Stars and Diamonds“.

Britská formácia SYLOSIS sa hlási o slovo s novým singlom „Heavy Is the Crown“, ktorý podporila aj obrazovým materiálom.

Česká skupina FORGOTTEN SILENCE už niekoľko týždňov nahráva nový a zatiaľ nepomenovaný album. Okrem prvého hosťa v podobe Radka Kopla (EINE STUNDE MERZBAUTEN, ex-NAPALMED), tentokrát prezradili, že na novinke bude figurovať aj Tom F. Hanzl alias Chymus (PAČESS, ex-ISACAARUM).