GHOST, KORN a GOJIRA súčasťou soundtracku k hre NHL 23. Novinky hlásia aj Ozzy či ABORTED

OZZY OSBOURNE ponúka zábery z natáčania videoklipu. GHOST, KORN a GOJIRA na soundtracku chystanej videohry. ABORTED u Nuclear Blast Records a s novým gitaristom. ALTER BRIDGE zverejnili novú skladbu. Novinky aj od slovenských kapiel ASENTH, IONS a STRIGA.

Súčasťou soundtracku hry NHL 23 budú aj metalové kapely.

Kapely GHOST, KORN a GOJIRA sú súčasťou soundtracku videohry NHL 23 od spoločnosti EA Sports. GHOST dodali pieseň „Kaisarion“ z aktuálneho albumu „Impera“, KORN prispeli skladbou „Forgotten“ z nahrávky „Requiem“ a GOJIRA sa predstavia skladbou „Our Time Is Now“, ktorá sa zdá, že momentálne nie je nikde inde, ako na tomto soundtracku.

OZZY OSBOURNE zverejnil zábery zo zákulisia tvorby videoklipu ku skladbe „One of Those Days“ s hosťujúcim Ericom Claptonom. Pieseň je súčasťou jeho aktuálnej štúdiovky „Patient Number 9“.

Death/grinderi ABORTED podpísali zmluvu s vydavateľstvom Nuclear Blast Records a zároveň oznámili nového gitaristu, ktorým sa stal Dan Konradsson (OPHIDIAN I). Kapela tiež oznámila, že 19. októbra vydá nový singel s názvom „Infinite Terror“. „Nemohli sme byť viac nadšení, že môžeme oznámiť náš podpis s Nuclear Blast – jedným z popredných vydavateľstiev pre extrémnu hudbu s množstvom kamarátov, ktorých milujeme. Sme nadšení, keď vidíme, kam táto šialená karavána povedie ďalej! Po veľmi dlhom a pevnom partnerstve s Century Media Records, nastal čas, aby sme vyskúšali niečo nové,“ uvádza v tlačovej správe vokalista Sven de Caluwé.

Skupina ALTER BRIDGE sa hlási o slovo s novou skladbou „This Is War“ z chystanej dosky „Pawns & Kings“. Dátum vydania je stanovený na 14. októbra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Skupina ASENTH je späť! S novým spevákom aj novým singlom. Skupina sa vracia na scénu s novým hlasom. Prázdny priestor za mikrofónom po bývalom spevákovi bolo treba vyplniť a po viacerých neúspešných pokusoch prišlo riešenie, ktoré mala kapela už dlhší čas priamo pod nosom. Šteffi Kovalčík, predtým bubeník, textár a spevák z kapiel PAPUNDEKEL a ŽABÍ RAUŠ, sa tejto príležitosti chopil všetkými končatinami, zubami, ba aj nechtami. Všetkým ďalším uchádzačom o post nového speváka vytrel zrak aj sluch nahrávkou, s ktorou sa mohlo ísť rovno do štúdia. Za mixpultom Unknown Sound Studio si kapelu podal Wrecko z kapely CATASTROFY a svojím majstrovským uchom a priam až neuveriteľne láskyplným prístupom vytĺkol z bandy najnovší singel ,,98 Zbraní“. „Poukazujeme na nezmyselnosť všetkých vojen, ktoré sú tu s ľudstvom od nepamäti a bohužiaľ u nich nevidno žiadny svetlý koniec,“ hovorí Šteffi Kovalčík. Keďže členovia kapely ASENTH sú veľkými milovníkmi historických budov, nakrúcanie klipu sa ani tentoraz nemohlo zaobísť bez krásnych priestorov, ktoré si pamätajú časy dávno minulé. Tentokrát padla voľba na Neogotický Kaštieľ v Galante, ktorý očaril všetkých – teraz už štyroch – členov kapely. Definitívny začiatok novej éry kapely ASENTH pomohla naštartovať novým logom Jessika Radicsová. – Tlačová správa

Kapela IONS vypustila do sveta nový, klipom podporený singel „A Terrible Mistake“ z chystaného a zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorý by mal vyjsť koncom budúceho roka. „Vždy je zložité vybrať prvý singel, ktorý by najuniverzálnejšie vystihoval dané kreatívne obdobie kapely. Nahrali sme prvých päť úplne odlišných skladieb, ktoré plánujeme postupne vydávať, a jednohlasne sme sa zhodli na A Terrible Mistake,“ povedal Jakub Tirčo. „Chyby robíme všetci, ale tou najväčšou chybou (A Terrible Mistake) je keď sme presvedčení, že sa nás nejaký problém alebo chyba netýka. Vtedy sa z neho nedokážeme poučiť a chybu zbytočne opakujeme. Kľúčové je nevyčleniť sa zo situácie. Ak sa deje neprávo niekomu cudziemu, musí nás to zaujímať a mali by sme sa viac angažovať,“ dodal Shorty Lago k textu piesne. Skupina vyráža už zajtra (6.10.) na svoje mini turné po Slovensku a Česku, kde predstaví aj nové skladby.

Siedme nebo“ je názov albumu, ktorý martinská heavy metalová legenda STRIGA vydala práve v tieto dni. Piesne na albume síce vznikali v rokoch 1982 až 1987, ale boli opätovne nahraté v rokoch 2015 a 2016. Ako bonus CD obsahuje dve demonahrávky, ktoré sa už nikdy nedočkali textov, lebo kapela sa rozpadla. Spevák Tibor Šándor išiel do CITRONU (aj spolu s ďalším Slovákom – gitaristom Paľom Chodelkom), basáka Ľuba Kľučka stiahol alternatívny thrash metalový DEUS PACIS. CD vyšlo pod vydavateľstvom HladoHlas v limitovanom 300-kusovom náklade a treba ho brať v kontexte doby, v ktorom piesne a texty vznikali. – Tlačová správa