Nórska invázia na Bratislavu. V Randal Clube vystúpia KEEP OF KALESSIN, DØDHEIMSGARD a CADAVER

Počas halloweenskeho víkendu si na svoje prídu fanúšikovia nórskeho black metalu.

KEEP OF KALESSIN (Nor)
DØDHEIMSGARD (Nor)
CADAVER (Nor)
BORNHOLM (Hun)
CONFESS (Irn)

Nedeľa 30.10.2022, Bratislava – Randal
Štart: 18:00, vstupné 21 € (predpredaj) / 25 € (na mieste)

KEEP OF KALESSIN

„Norwegian Invasion“ je názov turné, na ktorom sa spojili traja významní predstaviteľia extrémneho metalu z Nórska: KEEP OF KALESSIN, DØDHEIMSGARD a CADAVER. Bratislavská zastávka sa bude konať počas halloweenskeho víkendu, teda 30. októbra v klube Randal. Vstupenky sa dajú za zvýhodnenú cenu 21 eur kúpiť exkluzívne v sieti predpredaj.sk. Cena lístku na mieste bude 25 eur.

KEEP OF KALESSIN oslavujú 25. výročie a pri tejto príležitosti vyrážajú na európske turné so špeciálnou šou. Trio z Trodheimu združené okolo zakladajúceho člena s prezývkou Obsidian C., má na konte dve nominácie na cenu Grammy, tretie miesto v nórskej Eurovízii a druhé v rebríčku predajnosti. Nehovoriac o šiestich albumoch a obrovskom množstve pozitívnych ohlasov na ich živé vystúpenia po celom svete. S kapelou spolupracovali aj legendy žánru ako Attila Csihar z MAYHEM alebo Frost zo SATYRICON. Vzhľadom na to, že nevystupujú tak často, nemali by ste si to nechať ujsť.

DØDHEIMSGARD (alebo aj stručne DHG), začali ako čisto black metalová kapela, ale časom do svojej tvorby zakomponovali množstvo elektronických, indrustriálnych a experimentálnych prvkov, čo robí ich zvuk absolútne unikátnym. Od roku 1994 sa v kapele prestriedali napríklad Fenriz z DARKTHRONE, ktorý je spolu s Vicotnikom jedným zo zakladajúcich členov, alebo Galder z DIMMU BORGIR. Vicotnik je v kapele dodnes, spoločnosť mu robia Thurnberg, Terghl a L.E.Måløy. Ich avantgardné koncerty sú vyhľadávaným zážitkom.

Tretím nástrojom severskej skazy bude black/death metalové zoskupenie CADAVER z Fredrikstadu. Žijúca legenda Anders Odden (ex-SATYRICON, CELTIC FROST, MINISTRY) kapelu založil už v roku 1988, kedy sa im podarilo osloviť svojou tvorbou členov legendárnych CARCASS natoľko, že im pomohli so zmluvou s Earache Records a debut „Hallucinating Anxiety“ (1990) bol na svete. Po štvrtok albume „Necrosis“ (2004) nasledovala dlhá prestávka, spôsobená zdravotnými problémami a pôsobením v iných kapelách. V roku 2020 sa CADAVER opäť postavil na nohy vďaka výbornému albumu „Edder & Bile“, ktorý vydal nemecký gigant Nuclear Blast Records. Tentokrát v zostave s jedným z najlepších metalových bubeníkov súčasnosti – Dirkom Verbeurenom. Ten okrem CADAVER hrával napríklad v SOILWORK, jeho hlavným pôsobiskom je však momentálne MEGADETH! Šanca vidieť jeho majstrovstvo v malom klube ako na dlani sa už nemusí zopakovať.

Na bratislavskom koncerte im budú robiť spoločnosť ešte maďarskí pagan metalisti BORNHOLM a exotickí rebelanti CONFESS až z ďalekého Iránu. Trio BORNHOLM z Budapešti je na scéne už viac ako 20 rokov, na konte má 6 dlhohrajúcich albumov. Ten posledný „Apotheosis“ (2021) vyšiel pod hlavičkou Napalm Record a kapela sa pridala k tomuto turné najmä z dôvodu podpory podarenej novinky, plnej zúrivého pagan metalu.

Skupinu CONFESS založili dvaja rodáci z Teheránu, kde im pre ich texty miestny režim hrozil exekúciou. Požiadali preto o azyl v Nórsku, kde boli prijatí a môžu svoju tvorbu posúvať ďalej. Ich mix thrashu a groove metalu bude zaujímavým spestrením celého večera.

FB Event

Banner ku koncertu

Tlačová správa