Tarja vydá výberovku, DEICIDE makajú na novinke, členovia PARADISE LOST majú nový projekt

Tarja Turunen vydá novú výberovku. GUNS N´ROSES teasujú vydanie chystaného boxsetu. DEICIDE začali s predprodukciou nového albumu. Členovia PARADISE LOST rozbehli nový projekt. HALESTORM s novým videom. Zmeny v zostavách RIVERS OF NIHIL a VIO-LENCE. IAKO BEI zverejnili nový singel.

Tarja

Tarja Turunen (ex-NIGHTWISH) vydá 2. decembra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC svoju prvú „best of“ výberovku s názvom „Best Of: Living the Dream“. Ako ochutnávka poslúži doteraz nevydaná skladba „Eye of the Storm“. „Nastal ten správny čas konečne vydať túto pieseň. Je v nej veľmi hlboký pocit uzavretosti. Ovplyvnili to dve veľmi dôležité krajiny v mojom živote – Fínsko a Argentína. Je to boj v mojom vnútri, pretože v tom čase som skutočne hľadala svoje miesto v tomto svete, kam patrím ako človek, ako jednotlivec,“ uvádza Tarja v tlačovej správe.

Death metalisti DEICIDE začali predprodukciu nového a zatiaľ nepomenovaného albumu. Oznámil to ich nový gitarista Taylor Nordberg. „Nové veci, ktoré teraz píšeme, sú naozaj hymnické. Je tam zamiešaných veľa progresívnych vecí. Steve Asheim je prog rockový chlapík. Rád píše black metalové riffy a progresívne veci. Má úžasný talent. Hrá na klavíri, vie hrať na gitare. Je bubeník, ale dokáže všetko,“ vyjadril sa predčasom Glen Benton v rozhovore pre The Garza Podcast.

Nick Holmes a Greg Mackintosh (obaja PARADISE LOST) rozbehli nový projekt HOST. Debutový album „IX“ im vyjde 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records a ponúkne 9 piesní. „HOST je niečo, čo som mal na mysli už niekoľko rokov, ale doteraz som nemal čas to urobiť poriadne. Berie koncept toho, čo sme sa pokúsili urobiť na albume „Host“ od PARADISE LOST, no s priblížením sa v jeho modernom kontexte. Je to gotika 80. rokov, elektro, rock, ale nič z toho nie je konkrétne. Dôraz je kladený na chytľavosť a atmosféru. Je celkom výzva, aby bola bezútešná hudba chytľavá a dúfame, že sme to do určitej miery dosiahli,“ povedal Greg Mackintosh. Nižšie si môžete vypočuť prvú ukážku v podobe skladby „Tomorrow´s Sky“.

Kapela GUNS N´ROSES vypustila do sveta skladbu „Double Talkin‘ Jive“ z koncertu v The Thomas & Mack Center v Las Vegas z 25. januára 1992. Spomínaná pieseň slúži ako lákadlo na monštruózny deluxe boxset „Use Your Illusion I & II“, ktorý vychádza 11. novembra prostredníctvom vydavateľstiev Universal/Geffen. Obe multi-platinové štúdiovky vyšli v rovnaký deň v roku 1991. Spomínaný remastrovaný boxset, dostupný vo viacerých formátoch (CD/LP/Blu-ray), obsahuje 97 skladieb, z toho 63 doteraz nevydaných spolu s videami.

Skupina HALESTORM zverejnila live video skladby „Wicked Ways“ z aktuálnej dosky „Back from the Dead“. Materiál sa natáčal 4. októbra v Pikes Peak Center v Colorado Springs.

Technickí death metalisti RIVERS OF NIHIL prezradili, že z kapely odišiel spoluzakladateľ a frontman Jake Dieffenbach. Vokálne povinnosti preberie basgitarista Adam Biggs. „Jake bol zakladajúcim členom RIVERS OF NIHIL a naším priateľom a bratom aj mimo kapely. Aj keď toto rozhodnutie nebolo ľahké, bolo nevyhnutné. Žiadame našich priateľov a fanúšikov, aby dali Jakeovi priestor na to, aby si svoje záležitosti vybavil dôstojne a v súkromí. Kreatívne jadro RIVERS OF NIHIL je stále nedotknuté. Brody a Biggs budú naďalej hlavnými architektmi hudby a textov, tak, ako tomu bolo od začiatku,“ znie v oficiálnom vyhlásení kapely.

Thrasheri VIO-LENCE oznámili, že sa rozišli s gitaristom Bobby Gustafsonom. Kapela ako dôvod uvádza „logistické ťažkosti, ktoré sú príliš komplikované na to, aby fungovali produktívnym spôsobom“. Cez sociálne siete zverejnili nasledujúce vyhlásenie: „VIO-LENCE a Bobby Gustafson sa dohodli na okamžitom rozchode. Ďakujeme mu za jeho čas a úsilie vo VIO-LENCE. Prajeme mu len to najlepšie.“

Slovenská jazz metalová formácia IAKO BEI zverejnila klipom podporený singel „Pioneers of Modern Narcissism“ z pripravovaného albumu „Pursuit in 2ife: Vortex Fragoris“. Termín vydania je stanovený na august 2023. „Skladba pojednáva o našej závislosti na uznaní v podobe lajkov či srdiečok na sociálnych sieťach. Môže to zájsť až do bodu, kedy ľudia o sebe vytvárajú zidealizovaný obraz, len aby získali viac uznania. „Práve toto z nás všetkých robí priekopníkov moderného narcizmu,“ poznamenal líder skupiny Roman Jakobej. V klipe je to znázornené prestrihmi medzi old school zábermi, kde sú muzikanti upravení a hrajú akoby na plese alebo zábave, a farebnými zábermi, kde sú v neupravenom rockovom štýle. Jeden typ záberov predstavuje ilúziu, ten druhý realitu. O tvorbu videoklipu sa postarala Nikola Čabáková. – Tlačová správa