Black metalové ikony IMMORTAL pripravujú nový album, Nita Strauss spojila sily s Alissou White-Gluz

IMMORTAL a KAMELOT vydajú nové albumy. Nita Strauss s novým singlom. WARNA zverejnili novú skladbu. Novinky hlásia aj POSTCARDS FROM ARKHAM a ERTHA.

Hlavný mozog IMMORTAL – Demonaz

Nórskym black metalovým ikonám IMMORTAL vyjde budúci rok prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový album „War Against All“. „IMMORTAL pokračuje v štýle, ktorý bol zavedený a definovaný na našich úplne prvých nahrávkach. Je to rýchly, zúrivý, epický a mocný Blashyrkh metal! Aj keď je práca v štúdiu nevyhnutná na dosiahnutie dokonalej nahrávky, môj obľúbený proces je samozrejme písanie. Všetky gitarové riffy a /hudbu píšem stále doma, s rovnakou starou atmosférou a textami. Začiatky black metalu ma inšpirujú najviac. Chladné noci v lesoch, na horách pod zimným mesiacom. To je to, čo udržuje ducha nažive a základ všetkého v našej hudbe,“ povedal Harald „Demonaz“ Nævdal. Ten nový album skomponoval sám, pričom si naň pozval niekoľko hosťujúcich hudobníkov. Novinka, ktorá ponúkne 8 skladieb, sa nahrávala v štúdiu Conclave & Earshot v nórskom Bergene, pod drobnohľadom bývalých a súčasných členov ENSLAVED. Nahrávanie a produkciu mali na starosti Herbrand Larsen a Arve Isdal, mastering zas Iver Sandøy. Pod správou nájdete aj artwork ku chystanej albumovej novinke.

IMMORTAL – War Against All

Skupina KAMELOT vydá začiatkom budúceho roka nový a zatiaľ nepomenovaný album. Prezradil to gitarista Thomas Youngblood. O obal novinky sa postará Giannis Nakos.

Gitaristka Nita Strauss (ex-ALICE COOPER) zverejnila nový singel „The Wolf You Feed“ s hosťujúcou Alissou White-Gluz (ARCH ENEMY). Skladba je inšpirovaná legendou, ktorú mali rozprávať indiáni. Hovorí o tom, že ľudia majú v sebe dvoch vlkov – dobrého a zlého, a vyhrá ten, ktorého kŕmime. „Ak sa pozriete na staré rozhovory z posledných desiatich rokov, tak kedykoľvek sa ma pýtali na nejakú spoluprácu s vokalistkou, Alissa White-Gluz bolo vždy prvé meno z mojich úst. Je skutočne jednou z mojich najobľúbenejších speváčok a interpretov v tomto odvetví. Spoločné vytvorenie tejto skladby bolo všetko, v čo som dúfala. Som veľmi hrdá, že môžem vydať túto pieseň, najmä teraz so všetkým, čo sa deje. Či už v politike, hudbe, sociálnych médiách alebo v našom osobnom živote, je to pohľad do očí dvoch vlkov. Možno táto pieseň bude pripomienkou toho, že všetci máme možnosť vybrať si, ako na veci zareagujeme,“ vyjadrila sa Nita Strauss v tlačovej správe.

Post-rockoví náladotvůrci POSTCARDS FROM ARKHAM slaví 10let a k této příležitosti vydávají album „Oceanize: Ten Years in Arkham!“ Je dostupné jako CD digipak ve spolupráci s Epidemie Records, MC kazeta přes Dead Maggoty Productions, na všech streamovacích službách skrze Frodys – Audiovisual Weird Arts i jako stylový box set čítající celou diskografii pěti alb! Kapela se vydá na několik koncertů, kde tato deska zazní od začátku do konce spolu s průřezem tvorby. Přesně za měsíc vyjde dokument „Ten Years in Arkham“, který mapuje všechny důležité milníky tohoto projektu.Děkujeme za neuvěřitelných 10 let, druhou dekádu začneme soundtrackem a filmem Eigengrau! Celá deska k poslechu je ZDE.

Black/heavy metalová skupina WARNA zo Žiliny sa hlási o slovo s novou skladbou „Pomstou hnaný“ z albumu „Castellum“. Dátum vydania je stanovený na 18. novembra prostredníctvom vydavateľstva HladoHlas v limitovanom počte 300 kusov.

Blanenská folk/symphonic metalová kapela ERTHA nezahálí a 9 měsíců po vydání alba „And the Stars Went Out“ už přichází s novým singlem. Skladba „Their Rules“ vznikla ke zvláštní příležitosti – doprovází vydání fantasy románu „Trojice”, jehož autory jsou zakladatelé skupiny, basák Eyrah a zpěvačka Ereis. „Their Rules má na naše poměry neobvykle moderní, lehce progresivní zvuk. Mezi skladbami, které odkazují spíš k dávné minulosti nebo fantastickým světům, možná překvapí, ale pro nás bylo osvěžující rozšířit si záběr zase o kousek dál. A může se stát, že něco podobného uděláme znovu,“ říká houslista Zelda. – Tlačová správa