WITHIN TEMPTATION zverejnili novú pieseň, AMON AMARTH klip, OVERKILL vydajú 20. štúdiovku

WITHIN TEMPTATION zverejnili nový singel. AMON AMARTH s novým klipom. OVERKILL prezradili názov nového albumu. DRAGONFORCE majú napísaný nový album. Zmena v zostave DEVILDRIVER. Novinky aj od SUICIDE SILENCE a MORDUM.

WITHIN TEMPTATION

Holandská formácia WITHIN TEMPTATION zverejnila nový singel s názvom „The Fire Within“. „V roku 2019 sme napísali The Fire Within, ale nikdy sa neobjavila na albume. Aby sme vám však ešte viac rozjasnili sviatočnú decembrovú náladu, rozhodli sme sa ju vydať ako samostatnú pieseň,“ uvádza kapela v tlačovej správe. „Nahrali sme ju v časoch korony a teraz vychádza pre mobilnú hru Iron Maiden: Legacy Of The Beast. Je to skladba, ktorá sa na album nedostala. Síce sa nám páči, ale má inú atmosféru,“ dodala speváčka Sharon Den Adel v rozhovore pre Metal XS.

Vikingovia AMON AMARTH vypustili do sveta nový videoklip ku skladbe „Oden Owns You All“ z aktuálnej dosky „The Great Heathen Army“.

Thrasheri OVERKILL prezradili, že ich nový, v poradí 20. štúdiový album, dostal názov „Scorched“. Vydanie je naplánované na budúci rok.

Power metalisti DRAGONFORCE majú napísaný nový a zatiaľ nepomenovaný album, ktorý vznikol počas pandémie. „Zatiaľ vám nemôžem nič povedať. Aspoň kým to nebude hotové. Veci sa neustále menia a aj keď je to napísané, vždy je prekvapením, čo sa s tým stane. Ale môžem povedať, že na tom pomaly pracujeme,“ vyjadril sa gitarista Herman Li v rozhovore pre MetalSucks. Známy nie je ani dátum vydania. „Dôvodom je, že hudobný priemysel sa teraz rýchlo mení so streamovaním a všetkým naokolo. So všetkými zmenami trvá nastavenie vydaní dlho, dlhšie ako kedysi, takže neviem. Aby som maximalizoval potenciál úspechu albumu, musím plánovať dopredu. Vyjde kedykoľvek, možno budúci rok alebo možno až ten ďalší,“ dodal Li.

Kalifornská skupina DEVILDRIVER oznámila, že sa rozišla s bubeníkom Austinom D’Amondom, ktorého nahrádza Davier Pérez. „Vždy je smutné, keď sa lúčime s bratom, ale v tomto prípade nemôžeme byť viac hrdí. Austin D’Amond dostal na svojej klinike veľmi lukratívne miesto, aby mohol viesť program. Pomáha ľuďom zbaviť sa závislosti na alkohole. Sme veľmi hrdí, že aj on vo svojom živote podnikol kroky, aby bol čistý a aby mohol pomôcť iným v ich problémoch,“ uviedla kapela v oficiálnom vyhlásení.

Deathcoristi SUICIDE SILENCE sa hlásia o slovo s novou skladbou „Alter of Self“ z chystanej štúdiovky „Remember…You Must Die“. Novinka uzrie svetlo sveta budúci rok prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Košickí death metalisti MORDUM prezradili, že 22. decembra im vyjde nový štúdiový album s názvom „In Peccato Mortali“. „Album vydávame vo vlastnej réžii. Obsahuje celkovo 10 skladieb. Sedem z nich je tematicky ladených, čiže sedem smrteľných hriechov. Potom je tam jedna brnkačka, ktorá je od nášho kamaráta, jedna z prvých skladieb MORDUM vôbec, a jeden cover od košickej skupiny XIBALBA,“ vyjadrila sa kapela pre Valhalla.sk. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe skladby „Invidia“.