Ozzy definitívne zrušil turné, uvidíme ho ešte niekedy na pódiu? Novinky hlásia aj Marko Hietala či Scott Ian

Ozzy ukončil turné. Marko Hietala s novým lyric videom. Autobiografia Scotta Iana vyšla v českom preklade. SAXON by mali budúci rok vydať nový album. DRACONIAN s novým live videom. XANDRIA zverejnili novú skladbu. MÖRKHIMMEL pracujú na novej nahrávke.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne oznámil smutnú správu. Po viacerých zraneniach, chorobách a presúvaniach turné, učinil legendárny a v súčasnosti 74-ročný hudobník nevyhnutný krok. „Toto je pravdepodobne jedna z najťažších vecí, ktoré som kedy musel zdieľať so svojimi vernými fanúšikmi. Ako možno všetci viete, mal som veľkú nehodu, pri ktorej som si poškodil chrbticu. Mojím jediným cieľom počas tohto obdobia bolo vrátiť sa na pódium. Hlas mám v poriadku. Avšak po troch operáciách, ošetreniach kmeňovými bunkami, nekonečných fyzioterapeutických sedeniach a nedávno prelomovej liečbe Cybernics, je moje telo stále fyzicky slabé. Úprimne, som poctený, ako ste si všetci po celý čas trpezlivo držali svoje lístky, ale teraz som si uvedomil, že nie som schopný uskutočniť svoje nadchádzajúce turné, keďže viem, že by som sa nedokázal vysporiadať s cestovaním,“ oznámil prostredníctvom sociálnych sietí. „Nikdy som si nepredstavoval, že moje dni na turné sa skončia takto. Môj tím momentálne prichádza s nápadmi, ako vystupovať bez toho, aby som musel cestovať. Chcem poďakovať mojej rodine, mojej kapele, mojej skupine mojim dlhoročným priateľom, a samozrejme, mojim fanúšikom za ich nekonečnú oddanosť, lojalitu a podporu a za to, že mi dali život, o ktorom som ani nesníval, že budem mať,“ doplnil.

Marko Hietala (ex-NIGHTWISH) vypustil do sveta nové lyric video ku piesni „Dead God´s Son“ z jeho stále aktuálnej sólovky „Pyre of the Black Heart“. „V Dead God’s Son sme v neslávne známej existenčnej kríze. Všetko bolí a všetko je vzácne. Každý smer je rovnako dobrý a nič nenahradí to, čo bolo stratené. Ako mnohí iní som tam bol. A vždy tam idete sami,“ povedal Hietala. Po svojom odchode z NIGHTWISH má plné ruky práce a to najmä vo svojom domovskom Fínsku, kde má na apríl naplánované turné. V roku 2022 vystúpil na niekoľkých festivaloch so svojou kapelou a taktiež koncertoval v rámci skupiny NORTHERN KINGS.

Včera (31.1.) vyšla poprvýkrát v českom preklade autobiografia gitaristu Scotta Iana (ANTHRAX) s názvom „I´m the Man“. O limitované vydanie v počte 600 ks sa postaralo vydavateľstvo Smile Music.

Veteráni SAXON by mali v roku 2024 vydať nový štúdiový album. „Píšeme nový album, ktorý by mohol vyjsť niekedy začiatkom roku 2024 a tak nejako začínam s ďalším sólovým albumom. S HEAVY WATER máme ďalší album, kde som s mojim synom, takže to tiež vyjde čoskoro. Pre mňa a kapelu sa v nasledujúcich dvoch rokoch udeje naozaj veľa vecí. Budeme pokračovať, snažiť sa zostať zdraví a dúfame, že sa bude všetkým páčiť to, čo robíme,“ povedal spevák Biff Byford v rozhovore pre TotalRock.

Doom metalisti DRACONIAN zverejnili live video piesne „The Failure Epiphany“. Materiál sa natáčal 29. septembra 2022 počas vypredaného koncertu v klube Quantic, v Bukurešti.

Nemeckí symfonici XANDRIA sa hlásia o slovo s novým singlom „Two Worlds“ z chystanej štúdiovky „The Wonders Still Awaiting“. Dátum vydania je stanovený na 3. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. „Možno ešte stále máme na výber medzi dvoma svetmi. Dystopický, ak budeme pokračovať touto cestou v zvrátení civilizačného pokroku a ničení životného prostredia, v ktorom žijeme. Alebo lepší, v ktorom môžeme vidieť zázraky, ktoré možno v budúcnosti na ľudstvo ešte čakajú. Ale most medzi týmito svetmi začína byť krehký. Hudobne vás táto epická a bombastická 7-minútová skladba vezme na cestu cez viac ako dva svety a ešte raz vám ukáže, aký rozmanitý, plný prekvapení a pokladov bude nový album The Wonders Still Awaiting. Metal zmiešaný s obrovskou orchestráciou filmovej hudby, 40-členným speváckym zborom a detským zborom Bulharského národného rozhlasu – s týmito zložkami sa táto pieseň takmer sama o sebe stáva malým filmom,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Česká formácia MÖRKHIMMEL sa nedávno zavrela v Golden Hive Studios v Prahe, aby nahrala nový materiál. Ich zatiaľ posledným počinom bolo splitko s kapelou THE TOWER z roku 2017.