Ozzy získal Grammy, MEGADETH budú streamovať koncert, REALMS OF CHAOS nahrali druhý album

Ozzy Osbourne držiteľom Grammy. MEGADETH oznámili koncertný stream z Japonska. REALMS OF CHAOS dokončili nahrávanie nového albumu. NOT PROMISING CASE vydajú debutové EP.

Ozzy Osbourne

V nedeľu 5. februára sa v americkom Los Angeles udeľovali ceny Grammy a dve z nich získal Ozzy Osbourne. Konkrétne zabodoval v kategóriách Najlepší rockový album za nahrávku „Patient Number 9“ a Najlepší metalový výkon za skladbu „Degradation Rules“ s hosťujúcim Tonym Iommim. Ceny za neho prebrali producent Andrew Watt a Rob Trujillo (METALLICA), ktorý na albume nahral bassgitarové party do siedmich skladieb.

Kapela MEGADETH oznámila na pondelok 27. februára (o 10:00 SEČ) koncertný live stream „They Only Come Out at Night“ z haly Budokan v japonskom meste Tokyo. Počas tohto vystúpenia by sa mal ku skupine pripojiť aj bývalý gitarista Marty Friedman, ktorý to prezradil pre japonské rádio InterFM897. Pred začiatkom živého vysielania čaká fanúšikov exkluzívne video zo zákulisia zachytávajúce cestu kapely po Japonsku, ktorá vedie k ich vôbec prvému vystúpeniu v aréne Budokan, kde zaznejú klasické skladby, ako aj piesne z aktuálneho albumu „The Sick, The Dying…and the Dead!“. Šou bude následne vysielaná trikrát, aby ju fanúšikovia po celom svete mohli sledovať v čase, ktorý im vyhovuje. Lístky je možné zakúpiť na TOMTO ODKAZE.

Banskobystrickí death metalisti REALMS OF CHAOS dokončili nahrávanie druhej a zatiaľ nepomenovanej štúdiovky. Novinka sa opäť nahrávala v štúdiu SPK Audio pod drobnohľadom Miroslava Speváka, s bicími vypomohol kapele hosťujúci bubeník Miro Raučina (ABORTION, EMPYRION).

Slováci NOT PROMISING CASE predstavujú debutové EP „Klamem“. Mini album obsahuje 6 skladieb, ktoré mapujú jej formovanie počas desiatich rokov existencie. Okrem zamerania sa postupne menilo aj obsadenie, čo sa odrazilo na rôznorodosti piesní. „Klamem“ vychádza vo štvrtok 23. februára 2023 v digitálnej podobe prostredníctvom väčšiny streamovacích platforiem. Okrem toho je pre fanúšikov k dispozícii aj tristo ručne číslovaných jewelcaseov s osemstranovým bookletom. Celá doska sa nahrávala v Štúdiu Apollo, o mix a mastering sa postaral Jaro Plichta a grafický dizajn spracoval Michal „Schnaps“ Šnapko. Ako ochutnávku stihla kapela zverejniť už dve lyric videá k skladbám „Klamem“ a „Nosferatu“. Krátko pred vydaním EP vypúšťa do sveta tretie video k úvodnej piesni „Onyx“. V deň vydania sa na YouTube kanáli kapely objavia aj vizualizéry k všetkým šiestim skladbám. Debut pokrstia na domácej pôde deň po vydaní v piatok 24. februára. Celá slávnosť začne o 19:30 v Hostinci u Kováča v Dolnom Kubíne. Hosťom večera nebude nikto iný než heavy metaloví KNIGHTMARE. Krstným otcom debutu bude František Štamberský, ktorý hral v minulosti na bicie v kapelách ako METRUM či MAKAR ČUDRA. – Tlačová správa