METALLICA zverejnila zákulisie tvorby klipu o samovraždách, VOIVOD oslávia 40. výročie

METALLICA ponúka zábery z tvorby videoklipu. VOIVOD chystajú výročný album. DOWNFALL OF GAIA, AUGUST BURNS RED a OBLITERATE zverejnili nové skladby.

METALLICA

Legendárna METALLICA zverejnila video mapujúce zákulisie tvorby videoklipu ku skladbe „Screaming Suicide“ pod režisérskou taktovkou Tima Saccentiho. „Pieseň sa zaoberá tabuizovaným slovom samovražda. Zámerom je komunikovať o temnote, ktorú cítime vo vnútri. Je smiešne si myslieť, že by sme mali popierať existenciu týchto myšlienok. Verím, že v nejakom bode o tom premýšľala väčšina ľudí. Čeliť tomu znamená hovoriť nevypovedané. Ak je to ľudská skúsenosť, mali by sme byť schopní o tom hovoriť. Nie ste v tom sami,“ vyjadril sa James Hetfield. Pieseň je súčasťou chystaného albumu „72 Seasons“, ktorý vychádza 14. apríla prostredníctvom ich vlastného vydavateľstva Blackened Recordings.

Kanadská formácia VOIVOD má na júl naplánované vydanie albumu „Morgöth Tales“, ako súčasť osláv 40. výročia kapely. Nahrávka bude obsahovať nanovo nahraté skladby z ich prvých albumov. „Bolo to ako časová kapsula, vrátiť sa späť k týmto starým skladbám, najmä k jednej konkrétnej – Condemned to the Gallows, ktorú sme nahrali pre kompiláciu Metal Massacre z roku 1984. A smiešne na tom bolo, že na kompilácii neboli texty a nevedel som si spomenúť, čo som spieval. Takže sme hľadali všade na internete, či to niekto nemá a nikde to nebolo. Tak som zavolal sestre, nech to pohľadá u mamy. A tú jedinú kópiu textu našla,“ povedal vokalista Denis „Snake“ Bélanger v rozhovore pre Agoraphobic News.

Post-black metalová skupina DOWNFALL OF GAIA zverejnila novú skladbu „Existence of Awe“ z dosky „Silhouettes of Disgust“. Dátum vydania je stanovený na 17. marca prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. „Existence of Awe je o vnútorných démonoch a prízračných spoločníkoch, ktorým sú mnohí v dnešnej dobe vystavení na milosť a nemilosť a musia proti nim bojovať v akejkoľvek podobe. Stav, ktorý si človek často navonok nepozorovane nesie so sebou a s ktorým sa treba nejako naučiť žiť,“ uvádza v tlačovej správe vokalista a gitarista Dominik Goncalves dos Reis.

Američania AUGUST BURNS RED sa hlásia o slovo s novou skladbou „Reckoning“ s hosťujúcim Spencerom Chamberlainom (UNDEROATH). Spomínanú novinku nájdete na ich pripravovanom albume „Death Below“. V poradí desiata štúdiovka im vychádza 24. marca prostredníctvom vydavateľstva SharpTone Records.

Košická úderka OBLITERATE zverejnila novú skladbu „Instanity“, podporenú aj lyric videom. Pieseň pojednáva o trávení času v online priestore a pokrivenú realitu vyskytujúcu sa na sociálnych sieťach.