Floor Jansen sa prezentuje silnou rockovou baladou, novinky hlásia aj INSOMNIUM či GAMMA RAY

Floor Jansen zverejnila novú pieseň. INSOMNIUM natočili nový videoklip. GAMMA RAY sa hlásia s remastrovanými videami. Corey Taylor nahral druhú sólovku. FIREWIND s novou skladbou. EKTOMORF nahrali novú cover skladbu.

Floor Jansen

Speváčka Floor Jansen (NIGHTWISH) vypustila do sveta novú pieseň „Daydream“ z debutovej sólovky „Paragon“, ktorá jej vychádza 24. marca. „Táto pieseň je pre mňa veľmi osobná, pretože bola napísaná počas pandémie, keď som mala pocit, že som stratila pojem o sebe. Všetky svoje emócie som vložila do tejto silnej rockovej balady,“ uvádza v tlačovej správe Floor Jansen.

Fíni INSOMNIUM natočili nový videoklip ku skladbe „Godforsaken“, v ktorej si zaspievala aj známa fínska hudobníčka Johanna Kurkela. Spomínaná pieseň je súčasťou ich čerstvo vydanej štúdiovky „Anno 1696“. „Toto majstrovské dielo gitaristu Markusa Vanhalu je jednou z prvých demonahrávok, ktorú sme mali k albumu dávno pred pandémiou a je prvým prípadom, kedy sme v skladbe INSOMNIUM použili ženské vokály, o ktoré sa postarala úžasná Johanna Kurkela,“ informuje kapela na sociálnych sieťach.

Vydavateľstvo earMUSIC zverejnilo dva remastrované videoklipy ku piesňam „To the Metal“ a „Empathy“ od nemeckej kapely GAMMA RAY. Obe skladby pochádzajú z albumu „To the Metal!“, teda ešte z roku 2010.

Corey Taylor (SLIPKNOT, STONE SOUR) dokončil nahrávanie druhej a zatiaľ nepomenovanej sólovky. Práce prebiehali v The Hideout Recording Studio v Las Vegas. „Som naozaj nadšený. Chcem povedať, že tentoraz je všetko väčšie a znie to lepšie. Hudobne je to tvrdšie, rýchlejšie, ale stále je tam veľa vecí z prvého albumu. Prvky SLIPKNOT, prvky STONE SOUR a všetko, čo som vždy chcel robiť. Len to rozbiehame a všetko znie tak kurva dobre, že ani neviem opísať aký som nadšený. Nikto nie je pripravený na to, čo bude počuť,“ povedal Corey Taylor ešte v januári.

Gréci FIREWIND zverejnili nový singel „Destiny Is Calling“, podporený aj videoklipom. „Keďže sme na masívnom 42-dňovom európskom turné s BEAST IN BLACK, mysleli sme si, že by bolo dobré dať vám konečne nejakú novú hudbu. Novú skladbu sme testovali naživo každú noc a prijatie bolo fenomenálne. Video bolo natočené 11. februára v Mníchove v Tonhalle pred 2000 kričiacimi metalistami a cítime, že zachytáva energiu a náladu piesne,“ vyjadril sa gitarista Gus G. Pokiaľ ide o možný dátum vydania nového albumu FIREWIND, Gus povedal: „Hovoril som s našou nahrávacou spoločnosťou AFM Records a zdá sa, že teraz je tu nový prístup — budeme len vydávať single. Chcú pokračovať vo vydávaní singlov a tie nakoniec budú súčasťou albumu. Stále sme na albume pracovali, napísal som 10 skladieb. Ale povedali mi – Postupne vydáme single a uvidíme, či sa dostaneme do playlistov. Pretože playlisty Spotify sú ako nové rádio, je to teraz nové médium. A myslím si, že to je to, čo zarába peniaze pre vydavateľstvá a umelcov. Získate sumu „X“ miliónov streamov a potom sú to príjmy, ktoré to udržia v chode. A prejdete na ďalšiu a ďalšiu skladbu, nakoniec vezmete tých päť alebo šesť singlov v priebehu roka a zabalíte ich s ďalšími štyrmi alebo piatimi. Viem, že to teraz znie veľmi nudne. Vôbec to neznie umelecky, ale takto dnes uvažujú vydavateľstvá.“

Maďarská formácia EKTOMORF zverenila novú cover skladbu „Heart-Shaped Box“, pôvodne od kapely NIRVANA.