Legendárny ARAKAIN pri dozvukoch osláv 40.výročia neobídu ani Slovensko

Posledný marcový deň bude na východe republiky patriť českým veteránom ARAKAIN.

ARAKAIN (Cze) – thrash metal
JACKER´S (Cze) – metal

Piatok 31.3.2023, Košice – Collosseum klub
Štart: 19:00, vstupné: 20 € (v klube), 23 € (Ticketportal), 28 € (na mieste konania)

Honza Toužimský z ARAKAIN. Foto: Luss

Najúspešnejšia česká metalová kapela ARAKAIN odštartovala 2.apríla minulého roka svoje rozsiahle „40LETour“ a špeciálnymi koncertmi pripomenula jubilejné 40. výročie pôsobenia na rockovej hudobnej scéne, na ktorom predstavila bohatý program zhrňujúci všetky dôležité obdobia. V lete na turné chalani nadviazali tradičnými open-air festivalmi, mestskými slávnosťami a taktiež klasickým spojením s Luciou Bílou a DYMYTRY.

Postupnými krokmi ARAKAIN došiel až k jesennej časti „40LETour 2“, a to všetko vyvrcholilo nezabudnuteľným večerom v pražskom O2 Universum, ktorý predstavoval úplný vrchol týchto osláv. Množstvo kamier, veľa známych hostí a doslova kopec divákov znamenal pre kapelu ďalší veľký historický okamžik. Niečo podobné, iba v o niečo menšom meradle, môžete zažiť už o pár dní v Košiciach! Vyše dvojhodinová šou a okolo 25 skladieb? Veď toto tu ešte nikdy nebolo!

Motor a rotor kapely Jiří Urban dodáva: „Štyri krížiky, to je vizuálne celkom efektný symbol. Pri služobnom veku už je to ale trochu horšie. Že nám to vydrží až štyri desaťročia, by som sa neodvážil ani pomyslieť. Náš žáner je o energií a dravosti, nie je totiž žiaduce zvoľniť tempo a ubrať na hlasitosti, obzvlášť keď sme v posledných rokoch boli všetci nútení byť viac doma ako na pódiu. Pripravili sme výročné tričká a reedície starých nedostupných dosiek. Poďme sa podeliť o radosť so všetkými bez rozdielu veku, názorov a tiež dať najavo, že jedinými našimi zbraňami sú len gitary a bicie. Tešíme sa na vás a na vaše hlasy!“

Do svojich kalendárov si preto zakrúžkujte dátum úplne prvého koncertu ARAKAIN v tomto roku a zároveň absolútnej premiéry v košickom „Colle“. To všetko už 31. marca 2023, kedy to rozbalí na pódiu s predkapelou JACKER´S.

FB Event