RAMMSTEIN vydajú výročnú edíciu ikonického albumu. Novinky hlásia aj NEWSTED, SOUNDGARDEN či URIAH HEEP

RAMMSTEIN vydajú výročnú edíciu albumu „Sehnsucht“. Kapela NEWSTED je späť. SOUNDGARDEN vydajú posledný materiál s Chrisom Cornellom. MÖTLEY CRÜE sa zavreli do štúdia. SIGH chystajú nový živák. URIAH HEEP s novým klipom. EUFORY vydali nový album. WITCH HAMMER zverejnili novú skladbu.

RAMMSTEIN

Nemecká skupina RAMMSTEIN vydá 9. júna špeciálnu „výročnú edíciu“ svojho druhého albumu „Sehnsucht“. Ikonická doska z roku 1997 bude prvýkrát sprístupnená v remastrovanom HD zvuku. Album obsahuje exkluzívne aj nový mix skladby „Spiel Mit Mir“. Dôkladne prepracovaný obal navrhol originálny dizajnér artworkov Dirk Rudolph. CD verzia sa dodáva v osempanelovom digipaku veľkosti Blu-ray so 40-stranovým bookletom a obalom zo striebornej fólie. Booklet obsahuje množstvo nepublikovaných a reeditovaných portrétnych fotografií od Gottfrieda Helnweina.

RAMMSTEIN – Sehnsucht

Jason Newsted (ex-METALLICA) bude opäť vystupovať so svojim projektom NEWSTED. Takmer po 10 rokoch odohrá 20. mája koncert vo Fort Lauderdale na Floride. Zvyšok posádky tvoria pôvodní členovia Jessie Farnsworth (gitara), Jesus Mendez Jr. (bicie) a nový gitarista Humberto Perez. „Teraz sa trochu vraciam späť do tvrdých vecí. Posledných pár týždňov som robil konkurz na gitaristov pre heavy projekt. Vrátil som sa k basgitare, spievam, je to s metalovým bubeníkom, čiže dvojkopáky, viete, opäť nahlas. Takže mám pár želiezok v ohni. Práve teraz dávam dokopy dva nové hlasné projekty,“ povedal Jason Newsted ešte vo februári v rozhovore pre rozhlasovú stanicu 98.7 The Gator.

Kapela SOUNDGARDEN oznámila, že predsa len vydá posledný materiál, ktorý stihla nahrať s Chrisom Cornellom. „SOUNDGARDEN a Vicky Cornell, ktorá spravuje pozostalosť Chrisa Cornella, s radosťou oznamujú, že dosiahli priateľské mimosúdne riešenie. Zmierenie predstavuje nové partnerstvo medzi oboma stranami, ktoré fanúšikom SOUNDGARDEN na celom svete umožní počuť posledné piesne, na ktorých skupina a Chris pracovali. Obe strany sú zjednotené a spájajú sa, aby poháňali, ctili a stavali na neuveriteľnom odkaze kapely, ako aj na Chrisovom nezmazateľnom znaku v hudobnej histórii – ako jedného z najlepších skladateľov a vokalistov všetkých čas,“ informovala skupina na sociálnych sieťach. Ešte dodáme, že v roku 2017 spáchal Chris Cornell samovraždu.

Skupina MÖTLEY CRÜE sa zavrela do nahrávacieho štúdia s producentom Bobom Rockom. Pred pár dňami potvrdil práce na nových skladbách aj basgitarista Nikki Sixx. „Píšeme. Kreatívny proces písania piesní bol vždy srdcom našej kapely. Budúci týždeň pôjdeme do veľkého štúdia nahrávať a uvidíme kam to povedie. V tejto chvíli nemáme definitívny plán. Len sa necháme viesť pesničkami,“ napísal 13. apríla na sociálnej sieti Twitter.

Veteráni URIAH HEEP natočili nový videoklip ku piesni „Golden Light“ z aktuálneho albumu „Chaos & Colour“. „Vždy sme mali pozitívnu energiu vo všetkom, čo robíme. Vždy je dobro nad zlom bez ohľadu na to, odkiaľ sa na to pozeráme. Takí sme ako ľudia, a mať túto pozitivitu bolo vždy veľkou súčasťou URIAH HEEP. Golden Light je naša typická melodická rocková skladba. Vysvetľuje, že v tomto nepokojnom svete existuje anjel strážny, ktorý svieti svetlom, aby nás previedol cez tieto ťažké časy,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Mick Box.

Japonskí black metaloví avantgardisti SIGH prezradili, že 16. júna im prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records vyjde živák „Live: Eastern Forces of Evil 2022“ (CD/DVD/LP/Digital). „Nový live album bol nahratý v auguste 2022, keď sme predvádzali náš live stream, ktorý sme robili počas pandémie, čo bolo v tom čase klišé. Nahrávanie videa aj zvuku však dopadlo oveľa lepšie než sme očakávali, a mysleli sme si, že by bolo dobré ho fyzicky vydať, nie dať na YouTube alebo niekde inde. Toto je dokument nielen o našej krvou zaliatej scéne, ale aj o novej ére SIGH, ktorá začala s Nozomu Wakai na gitare. Rok 2023 je 30. výročím vydania nášho debutového albumu Scorn Defeat a Live: Eastern Forces of Evil 2022 pokrýva celú našu kariéru od Scorn Defeat až po najnovšie Shiki vydané v roku 2022. Nenechajte si to ujsť!“ vyjadril sa líder kapely Mirai Kawashima.

Koncert Rogera Watersa z pražskej O2 arény sa bude 25. mája naživo prenášať do kín vo viac ako 50 krajinách. Spoluzakladateľ PINK FLOYD sa vráti do Prahy v rámci svojho prvého rozlúčkového turné „This Is Not a Drill“. Jeho podmanivú šou si budú môcť fanúšikovia vychutnať na veľkom plátne. Vstupenky bude možné zakúpiť od 25. apríla. Pre viac informácii klikajte SEM.

Slovenské power/heavy metalové zoskupenie EUFORY vydalo 31. marca nový štúdiový album „Fifth Dimension“. Ich v poradí tretia štúdiovka vyšla prostredníctvom vydavateľstva Smile Music.

Česká formácia WITCH HAMMER zverejnila novú skladbu „Pravdou lhát“ z chystaného albumu „Absolutno II: Coinspirace“. Ten vychádza 28. apríla prostredníctvom vydavateľstva Smile Music. Spomínaná skladba tematizuje fakt, že opakovaná lož sa stane pravdou. „Je to zase iný uhol pohľadu a ďalšia z palety farieb v našej tvorbe, kedy odhaľujeme melancholickejšiu a miernejšiu stránku veci. Hudobne sa hráme s náladou a postupne kĺžeme skladbou k vygradovanému refrénu, kde Honza hlasivky nešetrí. Udalosti posledných rokov nás bohužiaľ presvedčili, že je medzi nami stále veľa ľudí, ktorí z pohodlnosti či vlastnej naivity, dobrovoľne chodia so šatkou cez oči a so špuntami v ušiach,“ okomentoval pieseň basgitarista Petr Caputa.