WITHIN TEMPTATION vydajú v máji nový singel. Novinky hlásia aj OBITUARY, TESTAMENT, SYMFOBIA a ďalší

WITHIN TEMPTATION vydajú v máji nový singel. OBITUARY a DISTURBED s novými videoklipmi. Kapele MOTÖRHEAD vyjde nový živák. TESTAMENT by chceli ešte tento rok nahrávať nový album. SYMFOBIA predstavila novú speváčku. Novinky hlásia aj ALICE COOPER a VEIL OF MAYA.

WITHIN TEMPTATION

Holandská skupina WITHIN TEMPTATION vydá 19. mája nový singel s názvom „Wireless“. „Wireless je ohnivá a tvrdá skladba, ktorá označuje začiatok novej éry – éry, v ktorej udržiavame našu DNA pri živote, ale staviame na súčasných bombastických riffoch, breakdownoch a epických refrénoch,“ okomentovala kapela novú pieseň.

Death metaloví veteráni OBITUARY majú nový videoklip ku titulnej skladbe z aktuálneho albumu „Dying of Everything“. Materiál sa natáčal počas ich európskeho turné.

Thrash metalisti TESTAMENT by sa chceli ešte tento rok dostať do nahrávacieho štúdia. „Práve pracujeme na novej nahrávke. Je čas dať Titans of Creation za hlavu a urobiť ďalší album,“ povedal vokalista Chuck Billy v rozhovore pre El Lado Oscuro TV. Na otázku, či ďalší album vyjde v roku 2024, Chuck odpovedal: „Myslím si, že áno. Tento rok sme si nedohodli veľa koncertov. Odohráme Južnú Ameriku, Európu a pár vystúpení v Japonsku. V rozvrhu nechávame veľa voľných termínov, aby sme stihli urobiť kopec hudby. A dúfajme, že do konca roka sa dostaneme do štúdia a začneme nahrávať. Začiatkom budúceho roka by sme sa mohli dočkať vydania.“

Slovenská skupina SYMFOBIA prelomila dlhé mlčanie po odchode speváčky Eriky Strečkovej a basgitaristu Piťuku Bugára a predstavila dve čerstvé posily. Novou speváčkou sa stala Hanka. „Kapela prešla razantnými zmenami a je nám nesmiernou cťou predstaviť svetu tú najvýznamnejšiu – našu novú slávicu Hanku. S istotou môžeme povedať, že jej charizma a talent posúvajú Symfobiu na nový level, a veríme, že si ju obľúbite minimálne tak, ako my. Môžete sa tešiť na parádne výkony,“ napísala skupina na svojich sociálnych sieťach. Do nitrianskej kapely pribudol aj nový gitarista Šimon, ktorý kapele vypomáhal už v roku 2018, keď predskakovali ARCH ENEMY v Košiciach. „Radi by sme do kapely privítali nášho nového gitaristu Šimona. S jeho úžasnými gitarovými zručnosťami a Hankiným výnimočným hlasom sme pripravení spoločne tvoriť nové epické songy,“ znie z tábora našich symfonikov. Kapela sa predstaví v novej zostave svojim fanúšikom už v závere mája – 26.5. v bratislavskom klube Randal, 27.5. v Nitre (Frankie). A v úvode júna ich čaká vystúpenie na Dobrom festivale (9.6.) v Prešove.

SYMFOBIA v novej zostave. Foto: Marcela Vitusová

Vydavateľstvo BMG vydá 16. júna nový živák kapely MOTÖRHEAD s názvom „We Play Rock ‚N‘ Roll: Live At Montreux Jazz Festival ’07“ (CD/LP/Digital). Materiál bol zaznamenaný 7. júla 2007 na svetoznámom jazzovom festivale vo švajčiarskom Montreux. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe cover skladby „Rosalie“, pôvodne od Boba Segera.

Kapela DISTURBED natočila videoklip ku skladbe „Unstoppable“ z aktuálnej radovky „Divisive“. „Unstoppable je určite jedna z tvrdších skladieb na nahrávke. Groove je vystavaný do bombastického zvieraťa. Je to skutočne bojová pieseň,“ povedal spevák David Draiman. „Na každom albume máme vždy veľkú rockovú hymnu. Milujeme písať motivačné piesne. Sme vášniví športoví fanúšikovia a to k tomu určite patrí. Je to skladba, ktorá určite zasiahne do tváre,“ dodal gitarista Dan Donegan.

ALICE COOPER prezradil detaily o novom albume. „Album čoskoro vyjde. Chcem ukázať túto koncertnú kapelu. Urobili sme album a bolo na ňom veľmi málo dohrávok, pretože kapela je tak skvelá. A chcel som, aby všetci písali so mnou. Je to skvelý gitarový rokenrolový album. Vyjde tento rok. Myslím, že sa bude volať Road. Pretože toto je kapela, ktorá je na cestách a väčšina skladieb je o ceste,“ povedal Alice Cooper v rozhovore pre SiriusXM. Taktiež dodal, že pracuje aj na ďalšom novom albume, ale podľa jeho ďalších slov, momentálne o ňom hovoriť nemôže.

Djent/metalcorová skupina VEIL OF MAYA zverejnila video mapujúce zákulisie tvorby videoklipu ku skladbe „Godhead“ z chystanej dosky „[m]other“. Tá vychádza 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Sumerian Records.