ČO NOVÉ U MOONSPELL, ENSIFERUM, KAMELOT, RAMCHAT A INÝCH?

MOONSPELL a ENSIFERUM zverejnili nové skladby. KAMELOT chystajú ďalší album. MASTODON vydajú svoje albumy na vinyloch. WALLS OF JERICHO zmenili vydavateľstvo. ALL THAT REMAINS majú nový klip. DEEZ NUTS vydajú nový album. Martinčania RAMCHAT vydávajú druhé EP.
Portugalská kapela MOONSPELL zverejnila novú skladbu „Extinct“ z ich rovnomennej novinky, ktorá vyjde v marci prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Spomínanú pieseň si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.

Aj fínski folk metalisti ENSIFERUM vypustili nový song, ktorého názov je „Heathen Horde“ (k vypočutiu dostupný TU) a nájdete ho na ich novej štúdiovej nahrávke „One Man Army“. Tá vychádza 23. februára prostredníctvom Metal Blade Records.

Američania KAMELOT oznámili, že v máji vydajú prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records svoj v poradí už jedenásty štúdiový album.

Prog metalisti MASTODON v nadchádzajúcich mesiacoch vydajú všetky svoje albumy, ktoré vyšli pod hlavičkou Reprise Records na vinyloch. Ako prvý na rade bude album „Blood Mountain“ z roku 2006, ktorý vyjde 3. marca.

Metalcoreová kapela z Detroitu WALLS OF JERICHO sa upísala vydavateľstvu Napalm Records. Skupina momentálne pracuje na novom, zatiaľ nepomenovanom štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka.

Kapela ALL THAT REMAINS natočila nový videoklip ku piesni s názvom „This Probably Wont End Well“ z ich chystanej štúdiovky „The Order of Things“, ktorá vyjde 24. februára prostredníctvom vydavateľstva Razor & Tie. Videoklip nájdete pod novinkami.

Hardcoreová skupina DEEZ NUTS vydá 27. apríla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový, v poradí štvrtý štúdiový album s názvom „Word is Bond“. Fanúšikovia sa môžu tešiť na 14 nových skladieb.

Martinská pagan metalová kapela RAMCHAT hlási dvoj druhý EP album. Volá sa „Karpaty“ a obsahuje štyri skladby. A čom sú? Gitarista a textár Hirax v jednej osobe odpovedá: „Titulná pieseň „Karpaty“ je venovaná nádhernému kraju, v ktorom sme sa narodili. Song „V ríši vlkov“ pojednáva o hrdzavom vlčiskovi Čubarsovi, ktorý sa vzpriečil Svarogovi a nakoniec musel boh lunného svetla Chors, zobrať na seba podobizeň vlka, zostúpiť na Zem a spraviť s Čubarsom poriadok. Pieseň „Žalm“ bola venovaná v prvom slede starému ocovi speváka Toma, neskôr aj synovi gitaristu Viťa, Adamovi, ktorý tragicky zahynul v čase, keď sme pieseň donahrávali. Je to žalm za milovanou bytosťou zo slovanského pohľadu. No a posledná vec „Večné Jarilo, živ nás!“ je textová pocta Slnku, kolu, bez ktorého by na tejto nádhernej planéte nič nežili.“ Štýlovo sa album „Karpaty“ dá zaradiť do škatuľky death/black metalu a vyšiel v obmedzenom náklade a nebude sa nikdy dotláčať. Dá sa zohnať výhradne iba cez HIRAX Shop. Nižšie nájdete artwork EP. – Tlačová správa