BOHATÉ INFO: IN FLAMES, MOONSPELL, BRUTAL ASSAULT A INÍ

Švédske zoskupenie IN FLAMES má nový klip. Portugalci MOONSPELL a doom metalisti BARREN EARTH zverejnili nové lyric videá. Festival BRUTAL ASSAULT potvrdil ďalšie kapely, ťahákom MASTODON. Vypočujte si novú skladbu od FAITH NO MORE. Prog metalisti LEPROUS chystajú nový album a oznámili aj európske turné. Deatheri DEMONICAL vydajú nové EP. Američania PRONG zverejnili ukážku na svoj nový album. Novým videoklipom sa prezentujú Švédi DR. LIVING DEAD!. Nové mená potvrdil aj český festival BASINFIREFEST. Vyjde debut projektu GRUESOME, za ktorým stojí Matt Harvey z EXHUMED.
Švédi IN FLAMES natočili nový videoklip ku piesni s názvom „Paralyzed“ z ich stále aktuálneho albumu „Siren Charms“. Klip, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami režíroval známy Patric Ullaeus z Revolver Film Company.

Portugalská kapela MOONSPELL zverejnila lyric video ku novej skladbe „Breathe (Until We Are No More)“ z ich chystanej štúdiovej novinky „Extinct“, ktorá vyjde 17. marca prostredníctvom labelu Napalm Records.

Festival BRUTAL ASSAULT rozšíril svoj line-up o ďalšie zvučné mená, veď posúďte sami. Najväčšou hviezdou novo potvrdených zoskupení je určite formácia MASTODON, ktorá na festivale vystúpi po prvýkrát. Ďalšími kapelami sú doomoví veteráni CANDLEMASS, industrial metaloví GODFLESH, post metalisti SÓLSTAFIR, metalcoreová úderka WALLS OF JERICHO, holandskí deatheri GOD DETHRONED, svoj sludge/hardcoreové predstavenie predvedú AMENRA ďalej sa predstavia thrash metalisti RAMMING SPEED, electro crossoveroví HEADCRASH, funeral doom metalisti z Fínska SKEPTICISM a súpisku uzatvará electro experimentálna družina TRAP. Už jubilejný 20. ročník festivalu sa uskutoční 5. – 8. 8. 2015 v známej vojenskej pevnosti Josefov.

Nové lyric video majú aj doom metaloví BARREN EARTH, konkrétne ku piesni „A Shapeless Derelict“, ktorú nájdete na ich novom albume „On Lonely Towers“. Ten vyjde 30. marca prostredníctvom Century Media Records. Videoklip si môžete pozrieť pod novinkami.

Na internete je dostupné video z vystúpenia kapely FAITH NO MORE v Tokyu, kde zahrali po prvýkrát novú pieseň s názvom „Cone of Shame“. Dlho očakávaný nový album „Sol Invictus“ vydajú 19. mája prostredníctvom vydavateľstva Reclamation Recordings. Spomínané video nájdete nižšie.

Nórski prog metalsti LEPROUS vydajú 25. mája novú štúdiovú nahrávku s názvom „The Congregation“ a to prostredníctvom vydavateľstva InsideOutMusic. Okrem toho skupina oznámila aj európske turné, ktoré neminie ani Slovensko. LEPROUS vystúpia 24. októbra v bratislavskom MMC.

Death metalová kapela DEMONICAL vydá 24. apríla prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records nové 5-skladbové EP „Black Flesh Redemption“.

Pod novinkami si môžete pozrieť teaser na nový album „Songs from the Black Hole“ od kapely PRONG. Albumová novinka obsahuje 10 cover skladieb napríklad aj od DISCHARGE, KILLING JOKE, BLACK FLAG a iných a vychádza 30. marca prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer.

Švédska thrash/hardcore/crossover smečka DR. LIVING DEAD! sa prezentuje novým obrazovým materiálom ku piesni „Civilized to Death“ z ich chystanej novinky „Crush the Sublime Gods“. Tá vychádza 23. februára a o vydanie sa postará label Century Media  Records.

Prvním dnešním přírůstkem na BASINFIREFEST 2015 je sebranka z finských lesů, kapela KORPIKLAANI. Dalšího folk metalového alba, plného přírodních i mytologických motivů, se dočkáme již tento rok v květnu. I tahle skupina tak může pro české fanoušky na Basinfirefestu připravit vystoupení napěchované absolutními novinkami! Druhým jménem jsou londýnští DRAGONFORCE. Tahle kapela střižená speed, power i heavy metalem má za sebou celosvětové turné s opravdovými velikány (Helloween, Iron Maiden, …). Na jejich posledním albu hostoval zpěvák kapely Trivium, Matt Heafy, kterého jste mohli vidět živě na předchozím ročníku západočeského Basinfirefestu. Další kapely budeme postupně přidávat, můžete je očekávat v následujících dnech. Veškeré informace naleznete na www.basinfirefest.cz a facebooku festivalu. – Tlačová správa

O bočnom projekte Matta Harveyho (EXHUMED) GRUESOME sme vás už dávnejšie na našich stránkach informovali. Teraz vám dávame do pozornosti, že kapela vydá 20. apríla prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records svoj 8-skladbový štúdiový debut s názvom „Savage Land“, ku ktorému si môžete pozrieť aj trailer, ten nájdete nižšie. Okrem Matta Harveyho (vokál, gitara) kapelu tvoria gitarista Daniel Gonzalez (POSSESSED), bubeník Gus Rios (MALEVOLENT CREATION) a basgitaristka Robin Maze. Ešte dodáme, že zoskupenie GRUESOME je vlastne pocta skupine DEATH a ich ranným nahrávkam.