NOVINKY Z TÁBOROV PHARAO, VESPERIAN SORROW A AJ OD SLASHA

Od dnešného dňa skúsime pridávať novinky zo sveta hudby iným spôsobom. Dôvodom zmeny je to, aby náš server bol prehľadnejší a nebol až tak veľmi preplnený. Zmena bude zatiaľ iba na skúšku. Ak sa neosvedčí, vrátime sa ku starému pridávaniu noviniek. Ako sa zmena dotkne čitateľov? V sekcii novinky nepribudne samostatná správička o jednej kapele, ako to bolo doteraz, ale v jeden deň pribudne iba jedno okno s novinkami. Po prekliknutí na "Čítať ďalej" sa vám zobrazia novinky z táborov kapiel. Rozdiel je teda v tom, že všetky novinky z toho dňa budú v kope. Skúšobne teda začíname od dnes. Kliknite na "Čítať ďalej" a dozviete sa čo nové majú Pharao, Slash a ako sú na tom američania Vesperian Sorrow.
Členovia legendárnej kapely Saxon Biff Byford a Paul Quinn, budú hosťami na novom albume nemeckých power metalistov Pharao nazvanom Road To Nowhere. Novinka Pharao má vyjsť koncom tohto roka. Myšlienka na túto spoluprácu vznikla zrejme v decembri 2007, kedy Pharao boli predskokanmi Saxonu na ich turné. V nedávnej dobe vyšla týmto Nemcom Best kompilácia Anthology: 1986 – 2006, ktorá obsahuje 32 skladieb vrátane dvoch nových.

Podľa Billboard.com sa v USA počas prvého týždňa predaja Slashovej sólovke nesmierne darí. Počas prvého týždňa sa jej predalo až 50 tisíc kópií, čo by malo stačiť v rebríčku Rock Icon na prvú desiatku. Recenziu na Slashovu sólovku nájdete TU.

Americkí symfonickí blackáči Vesperian Sorrow práve dokončujú práce na novom albume Stormwinds of Age. Presnejšie dolaďujú gitarové časti. Podľa vyjadrenia kapely album by mal byť najvyzretejším v ich 14. ročnej histórii o čom svedčí aj jeho názov. Kapela plánuje dať na album asi 10 skladieb. Niektoré z nich zverejní na internete ešte pred oficiálnym vydaním nového albumu. Kedy to však bude zatiaľ nie je známe.