ČO NOVÉHO U CIRCLE II CIRCLE, AETERNUS A ARJENA LUCASSENA?

Dnes sa dozviete niečo o novinkách z exotickej kapely Noctis Imperium a zistíte na čom momentálne pracuje Arjen Lucassen. Dozviete sa aj kedy plánuje vstúpiť do štúdia kapela Circle II Circle a čo nového sa deje u Nórov Aeternus.
Noctis Imperium, to je kapela hrajúca extrémny metal a pochádzajúca z exotickej Venezuely. Tá sa v týchto dňoch upísala americkému vydavateľstvu Abyss Records, ktoré im vydá pripravované EP Nihil. Nocits Imperium fungujú na scéne od roku 2001 a na svojom konte majú len dve demá a dve EP. Práve podpis s Abyss Records by im mal priniesť dloočakávaný album.

Arjen Lucassen strojca Ayreon momentálne tvrdo pracuje na novom albume jeho ďalšieho projektu Star One. Inštrumentálne prvky sú už dokončené. Lucassen momentálne pracuje na textoch a melodických linkách. Star One vydali zatiaľ iba jeden štúdiový album Space Metal a jedno živé DVD, ale to bolo už dávno.

Skupina bývalého frontmana Savatage Zaka Stevensa Circle II Circle vstúpila do Sweet Spot Studios, kde začala nahrávať svoj piaty album Consequence of Power. Kapela opisuje nový album ako melodický power metal pre fanúšikov pre všetkých fanúšikov starej éry Savatage a pre všetkých európskych fanúšikov Circle II Circle. Týmto albumom plánuje kapela osloviť najmä amerických fans. Nový aobum bz mal vyjsť na jeseň prostredníctvom AFM Records.

Nórska blackmetalová formácia Aeternus dokončila dve skladby počas veľkonočných sviatkov a v súčasnosti pracuje na šiestom songu z pripravovanej novinky. Podľa vyjadrení Aeternus do štúdia sa chystajú až po lete. Čiže presnejší termín  vydania ich siedmeho štúdiového albumu nie je zatiaľ známy.