NOVINKY OD AEON, MALEVOLENT CREATION A AVENGED SEVENFOLD

Švédi Aeon chystajú na koniec mája svoju tretiu štúdiovku. Novinka Malevolent Creation vyjde zas až koncom augusta. Zosnulý bubeník Jimmy "The Rev" dostal ocenenie až po svojej smrti. A na záver ste sa dočkali zverejnenia mena jedného z hlavných headlinerov 15. ročníka Brutal Assaultu.

Švédski deatheri Aeon prirpavujú svoj tretí album nazvaný Path of Fire, ktorý vyjde 24. mája prostredníctvom Metal Blade Records. Materiál sa, ale nahrával už v septembri 2009 vo švédskom štúdiu Empire. Finálny mix bol robený na Floride pod dohľadom Erika Rutana (Hate Eternal, Morbid Angel, Cannibal Corpse). Obal nahrávky navrhol Daniel Dlimi. No a my ešte dodajme, že na Path of Fire sa dostalo 11 nových skladieb.

Minulý štvrtok sa dostalo veľkej pocty zosnulému bubeníkovi Avenged Sevenfold – Jimmymu "The Rev-ovi," keď bol zvoleným najlepším bubeníkom pri odovzdávaní cien Revolver Golden God Awards. "Je to obrovská česť, avšak s horkou príchuťou. Všetci priatelia a fanúšikovia na neho nikdy nezabudnú," vyhlásil gitarista skupiny Zack Vengeance na margo Revovho ocenenia. Tento ceremoniál si budú môcť pozrieť fanúšikovia 22. mája na televíznej stanici VH 1 Classics.

Ďalší deathmetalisti, tentokrát veteráni floridskej a svetovej scény Malevolent Creation vydajú nový album 27. augusta a bude sa volať Invidious Dominion. Nový materiál kapele vydá Massacre Records. Album vyjde aj vo forme digipacku s bonusovým materiálom a aj na vinyle.

Už včera sa dozvedeli fanúšikovia festivalu Brutal Assault meno jedného z hlavných headlinerov. Tými sa stali švédi Meshuggah. Hudba týchto "šialencov" sa stalo išpiratívnou pre mhoho ďalších kapiel. Okrem Meshuggah potvrdili organizátori aj poľskú kapelu Proghma-C a amerických thrasherov Bonded By Blood. Pätnásty ročník bude naozaj výnimočný!