THERION DOKONČILI PRÁCE NA NOVOM ALBUME

Potešujúca správa prišla pre fanúšikov Therion. Kapela okolo Christophera Johnssona dokončila nahrávanie nového albumu. Dozviete sa aj bližšie informácie o zostave trubutu Bathory Twilight of the Gods. Dáni Artillery budú nahrávať koncom roka nový album.
Švédi Therion práve dokončili práce na svojom novom albume Sitra Ahra, ktorý vyjde niekedy koncom tohto roka. Novinka sa nahrávala v legendárnom štúdiu Polaris v Štokholme s Lennartom Ostlundom (Abba, Led Zeppelin). Podľa Ostlundových slov sú skladby jedinečné. Apropó, skladby. Tých je zatiaľ trinásť, ale ešte nie je jasné, či sa všetky dostanú na album.

Thyrfing vydal následné vyjadrenie o ich tributovom projekte, ktorý má byť poctou legendárnym Bathory. "K tributu Twilight of the Gods sa pripojí aj gitarista Patrick Lindgren." Okrem neho tvoria zostavu Alan Nemtheanga (Primordial), Blasphemer (Aura Noir/Ave Inferi), Frode Glesnes (Einherjer) a Nic Barker (Lock Up). Twilight of the Gods vystúpia v máji po európe na festivaloch Metal Fest, ktorý zavíta aj do susednej Českej republiky. 

Dánski thrasheri Artillery majú zarezervované štúdio na 29. novembra, kedy začnú nahrávať pokračovateľa minuloročného albumu When Death Comes. Nový materiál bude opäť zaznamenaný v Medley Studios a o produkciu by sa mal postarať Soren Andersen.