HIRAXOVE VYDAVATEĽSTVO UVEDIE NA TRH TRI TITULY

Martinčan Pavel „Hirax“ Baričák chystá vydať pod svojim knižným vydavateľstvom HladoHlas trojicu nových kníh. Každá z nich bude z iného rangu, takže si na svoje prídu milovníci cestopisov, poézie ako aj veselej a odľahčenej prózy.
Oficiálne knižné vydanie Hiraxovho panamsko-kostarického cestopisu Úcta k prírode a úsmev ako zmysel života je stanovený na 18. 5. Väčšia časť knihy sa bude venovať jeho pobytu v panamskom pralese Darién u Indiánov z kmeňa Emberá. Cestopis bude obsahovať cez 130 plnofarebných fotiek a okrem Hiraxovho autentického popisu písaného priamo zo srdca, bude titul obsahovať aj teoretické časti o živote a zvykov spomínaných Indiánov (mýty a legendy, pytačky, svadba, pôrod či pohreb).
A prečo mešká Hirax s vydaním panamského cestopisu skoro tri roky? „Všetko má svoj čas a musí dozrieť. Ako písmenká, fotky, myšlienky, spomienky, tak aj okamih vypovedania skúsenosti ostatku svetu. Pustil som sa teda do dokončenia tejto knihy vtedy, keď sa o to prihlásilo samé srdce. Šeplo mi: Paľko, je čas. Mám na to chuť. Teraz to spolu spravíme s láskou a ľudí to bude o to viac tešiť. Vycítia to, ver mi. A tak som to dokončil,“ uviedol autor.
Z oblasti poézie to bude druhá Hiraxova básnická zbierka a jej názov bude Nech je nebo všade. Básnická prvotina More srdca od Baričáka zožala obrovský predajný úspech a bola ilustrovaná Martinčankou Jankou Thomkovou. Nebude tomu ináč ani pri zbierke Nech je nebo všade (ktorá dokonca vyjde v plnofarebnom prevedení), pretože obidvom autorom spoločný tandem vyhovuje. Nasledovník Mora srdca bude obsahovať okolo 90 Hiraxových básní, miniatúr, aforizmov, bájok a zamyslení zaoberajúcich sa ľudskou dušou, láskou, rôznymi odtieňmi vzťahov, spoločnosťou či vesmírom. Táto milá knižka vyjde v ten istý deň ako indiánsky cestopis Úcta k prírode a úsmev ako zmysel života.
Trojicu kníh uzavrie dlho očakávaný román Cicuškine zápisky z pera Olivie Olivieri. Pod týmto pseudonymom sa skrýva bratislavská autorka, ktorá sa svojimi trefnými vetami štylizovala do zmýšľania typickej „blaváckej cicušky blondínky.“ Kniha, ktorá je priam stvorená na letné cestovanie, bude plná veselých príhod Cicušky, ktorá blúdi životom podľa svojich životných hodnôt. Napriek tomu, že by ste si mohli myslieť, že to má vďaka svojmu oriešku v hlave, ktorý výborne spolupracuje s jej vagínou na získavanie životných výhod ľahké, nemusí to byť vždy pravdou. Dátum vydania Cicuškiných zápiskov je stanovený na začiatok júna.
Ako vydavateľ a autor Pavel Hirax Baričák prezradil, „hodlá sa aj naďalej venovať vydávaniu a podpore slovenských nádejných autorov.“ Viac sa o tom dozviete na novootvorenej webovej stránke knižného vydavateľstva Hladohlas (www.hladohlas.sk)

Tlačová správa