BOHATÉ SPRÁVY Z TÁBOROV VIACERÝCH MUZIKANTOV

Dosť bolo smutných správ. Dnes vás zavalíme naozaj zaujímavými a bohatými novinkami. Ukážky z nového albumu Dew-Scented sú k dispozícii na internete. Blind Guardian zverejnili názvy skladieb na pripravovanom albume. Legednárna kapela Helloween začína nahrávať nový album. Ozzy Osbourne zverejnil dátumy vydania nového albumu Scream. Nevermore prijali nového gitaristu pre živé vystúpenia. Black Label Society zverejnili cover k nadchádzajúcemu albumu.
Nový album nemeckých thrasherov Dew-Scented je hotový. Ukážky z neho sa dajú vypočuť na tejto stránke: http://www.truecultheavymetal.com/radio/popup-player.html Novinka dostala názov Invocation a dostalo sa na ňu 12 piesní. Oficiálne vyjde 8. radový album 24. mája prostredníctvom Metal Blade.  Zaujímavosťou tejto kapely je, že každý ich album sa začína na písmeno I.

Nemci Blind Guardian zverejnili kompletný zoznam skladieb, ktoré sa dostanú na pripravovanú novinku The Edge of Time. Tu je: Sacred Worlds, Tanelorn, Road of No Release, Ride Into Obssesion, Curse My Name, Valkyries, Control the Divine, War of Thrones, A Voice In the Dark, Wheel of Time. Na singel A Voice In the Dark, ktorý vyjde už v júni ako predkrm sa dostane rovnomenná skladba, Youre the Voice a War of the Thrones.

Ďalší nemeckí veteráni Helloween oznámili, že začínajú s nahrávaním nového albumu. Ako v oficiálnej správe sľubuje basák Markus Grosskopf po pokojnej kompilácii Best Off, vás novinka udrie priamo do tváre. "Niektoré skladby budú veľmi silné a hymnické a budú obsahovať typické prvky Helloween. Náš bubeník Dan je momentálne v skvelej forme, takže môžeme nahrať najrýchlejšie skladby v našej histórii," povedal ku novinke Grosskopf.

Legenda legiend Ozzy Osbourne oznámil termíny vydania jeho pripravovanej dosky Scream. Novinka najskôr vyjde v Európe (11.6.), potom vo Veľkej Británii (14.6.), o týždeň neskôr v Amerike (22.6.) a nakoniec vyjde v Japonsku (23.6.). S Ozzym nahrali album gitarista Gus G. (Firewind), basák Blasko (Rob Zombie), bubeník Tommy Clufestos a klávesista Adam Wakeman. 

Nevermore prijali nového gitaristu, avšak iba aby im vypomohol na nadchádzajúcom turné. Novou posilou týchto američanov zo Seattlu sa stal maďar Attila Voros. Voros je dobre zným najmä frontmanovi kapely Warrelovi Daneovi, keďže s ním už vystupoval v jeho sólovej kapele.

Kapela gitaristu Zakka Wyldeho, teda Black Label Society zverejnila cover k nadchádzajúcemu albumu Order of the Black, ktorý vyjde v auguste prostredníctvom Roadrunner Records. Obal je pod dnešnými novinkami.