STEVE DIGIORGIO NA ZÁSKOKU V OBSCURE

Sodom zverejnili podrobnosti alebo skôr pikošky z pripravovania nového DVD. Sirenia sa predstaví toto leto na Benátskej noci. Gus G. nahral s Kamelotom jednu skladbu. Obscure vypomôže uznávaný Steve DiGiorgio. Enslaved vzdajú hold tributovým albumom. A ako posledné sa dozviete dátum vydania debutového albumu slovenskej kapely Nevaloth.
Thrashoví veteráni z Nemecka Sodom dokončili všetky práce na ich očakávanom DVD Lords of Depravity – Part II. DVD by malo vyjsť počas tohto leta. Kapela mala k dispozícii okolo 2 500 hodín video materiálov, pracujúci tím popri ňom spotreboval 300 krabičiek cigariet asi 1200 vedier kávy a zjedol nespočetné množstvo hamburgerov. My ešte dodajme, že prvá časť materiálu Lords of Depravity vyšla v roku 2006.

Nóri Sirenia doplnili svoje letné turné o niekoľko nových festivalov. Toto leto s Sirenia špecializuje na východný blok krajín Európy. Slovenskí a českí fanúšikovia sa určite potešia, pretože Sirenia potvrdila účasť na festivale Benátská noc, na ktorom vystúpi 31. júla. 

Gus G., ktorý okrem domovskej kapely Firewind, hrá aj pri legendárnom Ozzym Osbournovi, akoby toho nemal dosť. Gus pomohol aj kapele Kamelot, s ktorou nahral novú skladbu. Obe strany sú so spolupráce nadšené.

Čoraz populárnejší neemckí deathmetalisti Obscura získali do svojich radov výraznú posilu. Počas andchádzajúce turné po Japonsku spoločne s Nile a Triptykon sa ku nim pripojí legendárny basák Steve DiGiorgio (Sadus, ex – Death, ex – Testament). Pravda je to iba na turné, ale aj tak je to pre Obscuru obrovská česť. Stály člen kapely Jeroen Paul Thesseling sa nemôže zúčastniť japonského turné. Obscura upozorňuje, že Thesseling je stále platným členom kapely, s ktorým rátajú aj naďalej. DiGiorgiova pomoc je čisto kamarátska.

Pictonian Records plánuje vydať tributový album Enslaved. Svju účasť na tomto albume prisľúbili kapely Stagnant Waters, Foscor, Vreid, Dordeduh, Odem Arcanum, Asmodee, Island, Revence a Sael. Čiže dosť neznáme mená. Teda až na Vreid. Zoznam skladieb a všetko ostatné bude vraj zverejnené neskôr.

Slovenská blackmetalová partia Nevaloth po viacerých odkladoch oznámila zrejme už definitívny dátum vydania ich debutového albumu La Diabollica Commedia. Malo by sa tak stať 15. júna prostredníctvom Sonic Temple Records.