NOVINKY Z TÁBOROV NIGHTWISH, APOCALYPTICA, KORPIKLAANI…

Dnes sa poberieme najmä do krajiny tisícich jazier. Fínske kapely NIGHTWISH, APOCALYPTICA a KORPIKLAANI zverejnili nové skladby. Slovenská skupina WITHIN SILENCE (bývalá kapela RIGHTDOOR) podpísala zmluvu so zahraničným vydavateľstvom a vydá debutový materiál.

nightwish-2015

NIGHTWISH

 

Populárna kapela NIGHTWISH ponúka svojim fanúšikom ukážku z ich nového albumu „Endless Forms Most Beautiful“ v podobe piesne „Shudder Before the Beautiful“ (vypočuť si ju môžete TU). My ešte dodáme, že spomínaná novinka vyjde 27. marca a to prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Symphonic metalové zoskupenie APOCALYPTICA zverejnilo novú skladbu s názvom „Till Death Do Us Part“ z ich chystanej štúdiovej novinky „Shadowmaker“, ktorá vychádza 21. apríla prostredníctvom vydavateľstva Eleven Seven Music Group. Spomínaný song nájdete pod novinkami.

Folk metalová kapela KORPIKLAANI vypustila nové lyric video ku piesni „Lempo“, ktorú nájdete na ich novej štúdiovej nahrávke „Noita“. Abumová novinka vyjde 5. mája prostredníctvom labelu Nuclear Blast Records.

Slovenská melodická skupina WITHIN SILENCE podpísala zmluvu so zahraničným vydavateľstvom Ulterium Records. Debutový album „Gallery of Life“ im vydá 8. mája v Európe. O štyri dni neskôr sa tento materiál dostane na pulty predajní aj v USA. Debut bude obsahovať 11 trackov vrátane intra a outra. Ako sa píše v správe od vydavateľstva Ulterium Records, kapela je schopná písať silné zaujímavé piesne so zapamätateľnými melódiami. A navyše členovia sú schopní hudobníci. V nadchádzajúcich rokoch bude o tejto kapele určite počuť. Tešiť sa môžete na power metalové pecky ako „Silent Desire“ alebo „Emptiness of Night“. Poriadny metalový základ cítiť v „The Last Drop of Blood“ a tešiť sa môžete aj na epický song ako „Road To the Paradise“. Debutový album je určený najmä pre fanúšikov skupín ako SONATA ARCTICA, STRATOVARIUS alebo THEOCRACY. O artwork novinky sa postaral Jan Yrlund (DELAIN, APOCALYPTICA, KORPIKLAANI). Nižšie nájdete artwork aj teaser na spomínaný album. A aby sme nezabudli, WITHIN SILENCE je pokračovateľom kapely RIGHTDOOR z Košíc, teda tá istá formácia, len so zmeneným názvom.

within-silence-gallery-of-light

WITHIN SILENCE – Gallery of Life