DIMMU BORGIR PRACUJÚ NA DEVIATOM ALBUME

Dimmu Borgir pracujú na novom albume so skladateľom Gaute Storaasom. Holanďania Disintegrate vydajú debutový materiál. Chimaira zverejnila podrobnosti o chystanom DVD. Od Borknagar odišiel basgitarista. Sabaton lámu v Nemecku rekordy predajnosti.

Nórski Dimmu Borgir oznámili nejaké správy o chystanej novinke. Kapela ohlásila spoluprácu s nórskym skladateľom Gaute Storaasom s 51 členmi KORK (nórsky rozhlasový orchester) a s 38 členmi zboru Schola Cantorum. Skladateľ Storaas si prácu s Dimmu Borgir pochvaľuje: "Hudba Dimmu Borgir je epos. Mojou úlohou v tomto prípade je len prepísať ich témy a pracovať s ich nápadmi. " Deviaty, zatiaľ bezmenný štúdiový album vyjde v Nemecku 8. októbra, v Európe 11. októbra a za veľkou mlákou vyjde o deň neskôr.

Holandská death/thrashová kapela Disintegrate vydá počas tohto mesiaca debutový materiál Parasites of A Shifting Future. Debut bude obsahovať jedenásť skladieb. Album vyjde aj s bonusovým DVD so živým materiálom a exklyuzívnymi skladbami. Parasites of A Shifting Future si môžete objednať aj na maili info@disintegrate.nl

Americká Chimaira sa chystá vydať DVD/CD Coming Alive, ktoré vyjde 20. júla prostredníctvom Ferret Music. DVD bude obsahovať štyri časti. Fanúšikovia si budú môcť prezrieť akos a nahrával posledný album The Infection, taktiež si budú môcť vychutnať ako to vyzerá na turné kapely. Chimaira pripravila na DVD aj ich Vianočnný koncert, ktorý odohrali minulý rok v rodnom Clevelande. A to ani zďaleka nie je všetko. CHimaira pripravila naozaj obsiahly materiál, ktorý by nemal chýbať v zbierke žiadneho ich fanúšika.

Basák Erik Tiwaz (alias Tyr) opúšťa kapelu Borknagar. Dôvodom sú vraj všeobecné nezhody, ale ako stojí v tlačovej správe, tak rozchod prebehol korektne v priateľskom duchu a so vzájomným rešpektom.

Sabaton s novým materiálom Coat of Arms sa dostali v Nemecku do rebríčka predajnosti všetkých albumov na 20. priečku. Spevák Joakim Brodén tomu nemôže uveriť: "Kto by si bol pomyslel, že šesť škaredých švédskych chlapcov sa dostane do nemeckého rebríčka predajnosti? Stále tomu nemôžem uveriť, kurva! Ďakujeme všetkým fanúšikom, vďaka ktorým sme sa dostalo do Top 20! Noch ein Bier!