SLAYER MIXUJÚ NOVÝ ALBUM! NOVINKY AJ OD NERGALA ALEBO OVERKILL

Thrash metaloví veteráni SLAYER už mixujú dlhoočakávaný nový album! OVERKILL podpísali novú zmluvu s Nuclear Blast Records. Pozrite si zrejme prvú ochutnávku z Nergalovho sólo projektu. Novinky aj od FLOTSAM AND JETSAM, OBSCENE EXTREME, DOOMAS, TRISTANA a SEVENDUST.

slayer-2014

SLAYER

 

Určite jednou z najočakávanejších nahrávok tohto roka je nový album od legendárnych SLAYER. Spevák Tom Araya prezradil nové detaily: „Momentálne robíme mix a mastering, ale stále je potrebné si sadnúť a vymyslieť názov albumu, obal, názvy piesní a zoznam skladieb. Nahrali sme 13 piesní. Pravdepodobne použijeme 10, ale kto vie. Možno budete mať šťastie a dáme tam všetkých 13.“ Nástupca zatiaľ poslednej radovky „World Painted Blood“ z roku 2009 bol nahrávaný počas štyroch mesiacov v Henson Studios s producentom Terrym Dateom. Novinka vyjde prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Týmto albumom sa skončila 28-ročná spolupráca kapely s producentom Rickom Rubinom a American Recordings. Araya ešte prezradil, že na novom albume je jedna skladba, ktorú ešte stihli nahrať s Jeffom Hannemanom. „Celý proces tohto albumu začal pred tromi rokmi, kedy bol Jeff ešte súčasťou skupiny. Je tam jedna skladba, ktorú sme nahrali s ním. Jeff ju kompletne nahral, ale nemali sme dokončené vokály. Takže sme mali šťastie, máme ešte niečo, čoho sa predtým zúčastnil. Bolo divné a zvláštne robiť album bez Jeffa, pretože už tu nikdy nebude. Aj keď sme robili veci bez neho a bol ešte nažive, bolo to čudné. Áno, chýbal počas celého procesu, ale určite bol určite súčasťonahrávania tohto albumu, aj keď tu fyzicky prítomný nebol.

Ďalší thrasheri, tentokrát OVERKILL, podpísali v týchto dňoch celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Nuclear Blast Records. Doteraz mali s nimi zmluvu len v rámci Európy.

Nergal z kapely BEHEMOTH už dávnejšie avizoval, že má v úmysle prísť so svojím sólo projektom, ktorý však nebude mať s metalovou muzikou nič spoločné a podľa jeho slov to bude veľmi jednoduchý a akustický materiál. „Stále tvorím. Stále robím veci mimo a niektoré z nich nie sú vhodné pre BEHEMOTH a mám ďalšie projekty, ktoré nakoniec uzrú svetlo sveta. Alebo nie. Nič nie je isté.“ Z jeho vyjadrení tiež nie je toho veľa istého, ale v posledných dňoch zverejnil Nergal na svojom Instagrame videá, ktoré by mohli naznačovať práce na spomínanom sólo projekte.

Americká kapela FLOTSAM AND JETSAM vstúpila do štúdia, aby nahrala svoj nový štúdiový album, na ktorom už bude figurovať nový bubeník Jason Bittner. Nižšie nájdete aj video zo štúdia.

Festival OBSCENE EXTREME opäť rozšíril svoj line-up pre svoj už 17. ročník, ktorý sa uskutoční 8. – 12. júla 2015 v Trutnove. Medzi novo potvrdené kapely treba v prvom rade uviesť chuťovku v podobe legendy death metalu z Floridy menom OBITUARY a okrem nich sa môžete tešiť napríklad na  japonský grindcore UNHOLY GRAVE, zo Slovenska sa predstavia porn grinderi ENEMA SHOWER a grindcoreoví ALEA IACTA EST, ďalej vás čakajú grind smečky ako TEETHGRINDER, NAK AY, FEASTEM, už rozpadnutý SQUIRTOPHOBIC, ktorí predstavia špeciálnu šou, či exotickí ANALKHOLIC. Ďalej d-beat/crusteri KORSFÄST a LAUTSTÜRMER, holandskí fastcore/grinderi MY MINDS MINE alebo české thrash komando LAHAR.

Po dlhých siedmych rokoch prichádzajú s hotovým albumom slovenskí doommetalisti DOOMAS. Partia okolo Petra Beťka, známeho aj vďaka organizovaniu festivalu Gothoom dala dokopy kolekciu siedmych temných piesní, ktoré dostali meno „La Muerte“. Bicie na album nahrala, ešte pred príchodom aktuálneho bubeníka Erika Šaba, legenda česko-slovenského death metalu Pegas (KRABATHOR, HYPNOS). Album vznikal v Gothoom Studios v Novej Bani, kde na ňom pracoval Ivan Babilonský. Master mu obstarali v Apocalypse Studios vo Švédsku. „La Muerte“ vychádza u Gothoom Productions v týchto dňoch. Album sa tvoril niekoľko rokov a každá skladba reprezentuje špecifickú atmosféru aktuálnu v dobe, v ktorej vznikla. Ako ochutnávka môže poslúžiť klip k „Forlorn“ piesni uzatvárajúcej celý album. DOOMAS majú okrem nového albumu na tento rok aj pomerne plný koncertný kalendár, v ktorom popri domovskom festivale nechýbajú zastávky na českom Made of Metal, rakúskom Kaltenbach Open Air, či poľskom Doom over Karków. Hneď pod srpávou nájdete aj artwork nového albumu. – Tlačová správa

doomas-la-muerte

DOOMAS – La Muerte

 

Slovenská skupina TRISTANA práve dnes vydáva svoj album „Virtual Crime“, ktorý podporuje aj novým videoklipom ku piesni „Fallen“. Kapela videoklip nakrúcala v Považskej Bystrici vo výrobnej hale menších poľnohospodárskych strojov a okrem členov kapely si v ňom zahrali finalistky Miss Tunning Slovakia 2014. Výsledok nájdete nižšie.

Kapela SEVENDUST dokončila nahrávanie ich v poradí desiatej štúdiovej nahrávky, ktorej vydanie je naplánované na júl tohto roka. Album sa nahrával v štúdiu Architekt Music v New Jersey.