MICHAEL KISKE SA VRACIA NA KONCERTNÉ PÓDIÁ

V dnešných novinkách sa dozviete o podrobnostiach návratu Michaela Kiskeho a prvé informácie o začatí nahrávania nového albumu MyGrain. V dvoch video ukážkach sa okrem iného oboznámite s desiatimi naozaj závažnými dôvodmi, prečo je metal "zlý".
Legendárna osobnosť metalovej scény a ex-spevák rovnako legendárnej kapely Helloween v jednej osobe Michael Kiske sa po 17 rokoch vracia na koncertné pódiá. Samozrejme (a zároveň aj bohužiaľ) sa nejedná o návrat do materskej kapely Helloween. Michael Kiske od roku 1993 prvýkrát vystúpil v nemeckom Morlenbachu s jeho novou kapelou Unisonic. Väčšinu setlistu tvorili skladby pochádzajúce z projektu Place Vendome, ktorého bol Michael Kiske súčasťou pred štyrmi rokmi. Do setlistu Kiske zapracoval aj dve skladby z jeho sólového albumu Past In Different Ways, ktorý bol plný prerobených verzií najväčších hitov Helloweenu. Michael Kiske sa vyjadril, že návratu na koncertné pódium po 17 rokoch sa už nemohol dočkať a že sa veľmi teší na zážitky s kapelou aj s fanúšikmi. Formácia Unisonic vystúpi v najbližších dňoch v nemeckom Bruchsale (10. 6.) a Sweden Rock Festivale vo švédskom Solvesborgu, ktorý sa uskutoční 11. a 12. júna. Slovenskí a českí fanúšikovia sa môžu tešiť na Unisonic na Masters of Rock a hádam aj na slovenskom MTF Zombie Wams Up Shows 2010 v Žiari nad Hronom a Košiciach…

Členovia helsinskej melodic death metalovej formácie MyGrain sa v týchto dňoch zavreli štúdia Seawolf Studios, aby v ňom nahrali ich tretí album. Stalo sa tak po roku a pol písania textov a zbierania materiálu na album, ktorý fanúšikov poteší po dvojročnej prestávke. Blog z nahrávacieho štúdia hovorí, že posledné mesiace neboli pre kapelu najjednoduchšie, ale veria, že vo svojej hudbe opäť spravili veľký pokrok a spravia všetko preto, aby v štúdiu vznikol čo najkvalitnejší materiál.

V druhej polovici dnešných noviniek vám ukážeme dve videá z metalového sveta. Aj keď majú niečo (teda metal) spoločné, sú úplne rozdielne.

Prvým je video z poslednej rozlúčky so zosnulým Ronniem Jamesom Diom. Verejný pohreb sa uskutočníl na cintoríne v Los Angeles 30. 5. Nebol to však tak úplne srdcervúci pohreb, ako býva zvykom. Fanúšikovia sa s Diom rozlúčili s veľkou cťou. Aj americké médiá túto udalosť označili za "heavy metalový pohreb". Ak si niečo také neviete predstaviť, poslúži vám nasledujúce video.

Druhá video ukážka, ako sme už spomenuli, bude z úplne iného súdka a pokúsi sa výnimočne o odľahčenie klasických metalových správ. Pri hľadaní noviniek na dnešný deň som natrafil na naozaj zaujímavé video, ktoré predstavuje 10 dôvodov, prečo je metalová hudba zlá. "Skvelý" hudobný podklad, dosť otrasná gramatika a ružové pozadie emočnú a výchovnú úlohu tohto videa ešte viac zvýrazňujú. Potrebná je aspoň základná znalosť anglického jazyka. PS: U mňa bezkonkurenčne vyhral bod číslo 6.