CHRIS ADLER POTVRDENÝ V MEGADETH, CRADLE OF FILTH MIXUJÚ NOVÝ ALBUM

Chris Adler (MEGADETH) oficiálne potvrdený ako hosť na novom albume MEGADETH. Prečítajte si komentáre jednotlivých členov. Upíri CRADLE OF FILTH mixujú nový album a dokončili natáčanie ďalšieho klipu. Festival GOTHOOM uzatvára line-up. Novinky aj z táborov AGNOSTIC FRONT a KILLSWITCH ENGAGE.

chris-adler-megadeth

Chris Adler

 

Po mnohých špekuláciách je oficiálne potvrdené, že na post bubeníka pri nahrávaní nového albumu MEGADETH zasadne Chris Adler (LAMB OF GOD). Adler nebude riadnym členom, ale len hosťom na novej nahrávke, ktorá vznikne v trojici Mustaine, Ellefson, Adler. Dave Mustaine to komentuje: „Chris je obrovský talent a úžasný človek. Prinesie do MEGADETH novú úroveň vzrušenia a energie, že fanúšikovia budú strácať svoju myseľ. Nič proti, mám rešpekt k predchádzajúcim bubeníkom, ale toto bude absolútne zabijácke. V roku 1989 MEGADETH pôvodne pracovali v trojici – gitara, basa, bicie, kde sme položili základ pre našu nomináciu Grammy platinového albumu „Rust in Piece“. Chcem poďakovať ostatným členom LAMB OF GOD za túto príležitosť.“ Samozrejme, že k Adlerovmu hosťovaniu sa vyjadril aj David Ellefson: „Chris bol dobrý kamarát pre nás v MEGADETH už mnoho rokov a  naozaj oceňuje našu hudbu a jej dedičstvo. Jeho bubnovanie podarilo vybudovať inovatívnu a zúrivú cestu pre metalovú muziku a ja som veľmi šťastný, že zakotvil v našej rytmickej sekcii na tomto novom albume.“ A nakoniec priestor dostáva aj samotný Chris Adler: „Neexistovala žiadna iná kapela, ktorá znamenala toľko pre môj hudobný záujem a smer. Niet pochýb o tom, že to čo robím v posledných troch dekádach by som nerobil, keby som nenarazil v mojich rokoch formovania na „Killing Is My Business“ a bibliu všetkého metalu „Peace Sells“…“

Britskí upíri CRADLE OF FILTH sú v procese mixovania ich nového albumu „Hammer of the Witches“. Minulý týždeň dokončili v bývalej americkej leteckej základni v Suffolku natáčanie klipu k piesni „Right Wing of the Garden Triptych“. Album vyjde v lete prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records a je inšpirovaný spisom z roku 1486 o stíhaní čarodejníc od Heinricha Kramera. Táto štúdiová novinka bude prvá, na ktorej už budú figurovať noví členovia – gitaristi Ashok (z českých kapiel ROOT a INNER FEAR) a Richard Shaw (EMPEROR CHUNG, NG26).

Hardcoreoví veteráni AGNOSTIC FRONT vydajú 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový štúdiový album s názvom „The American Dream Died“, ktorý si môžete vypočuť nižšie.

Festival GOTHOOM potvrdil posledných 5 kapiel a druhého headlinera predstavia kvôli zmluvným podmienkam až po 15.4.2015. „Prvá skupina, ktorá sa vracia na Gothoom po 3 rokoch sú brnenskí black metalisti ASGARD, ktorí to ťahajú už neuveriteľných 28 rokov a vždy vedia neskutočne rozohniť fans. Ďalšími v poradí je kapela z našej gothoomovskej produkcie technicko-death metalový GOD DEFAMER, ktorým vyšla v našom vydavateľstve Gothoom Productions nová doska s názvom „Relics“  a podľa predajnosti ste si ju zamilovali, tak sa máte načo tešiť. Neskutočným nasadením je preslávená death/grindová banda PSYCHOTIC DESPAIR až z ďalekej Prahy. Spolu s našimi death metalovými brutalistami TYPHOID, ktorí predskakovali aj legendárnym KRABATHOR. Poslednou pridanou kapelou je death/thrasová kapela z Ostravy NAHUM, ktorá do vás narve svoj nový album. Veríme, že ste pre tento rok spokojní s výberom skupín. Je tu toho veľmi veľa čo na Gothoome ešte nehralo,“ píše sa na oficiálnych stránkach festivalu.

Američania KILLSWITCH ENGAGE majú hotové demo pre svoj nový album. Ako sa vyjadrila kapela samotná, počas tohto týždňa začnú s nahrávaním novinky, konkrétne začnú s bicími.