Novinky z táborov SLAYER, MEGADETH, SIX FEET UNDER, CHILDREN OF BODOM a ďalších

V radoch SLAYER existujú rôzne vyhlásenia o účasti hry zosnulého Jeffa Hannemana na pripravovanom novom albume. So zostavou MEGADETH to malo byť nakoniec inak. Novinky aj od kapiel SIX FEET UNDER, CHILDREN OF BODOM, GOJIRA, AGNOSTIC FRONT, LEPROUS a CRANIOTOMY.

slayer-koncert-2014

SLAYER počas koncertu

SLAYER pracujú na novom albume. To už nie je žiadna čerstvá informácia. Momentálne vyplávali na povrch odlišné tvrdenia o partoch zosnulého Jeffa Hannemana na novej štúdiovke. Nedávno sa frontman kapely Tom Araya vyjadril, že na novom albume bude materiál a hra od Jeffa Hannemana: „Celý proces tohto albumu začal pred tromi rokmi, kedy bol Jeff ešte súčasťou skupiny. Je tam jedna skladba, ktorú sme nahrali s ním. Jeff ju kompletne nahral, ale nemali sme dokončené vokály. Takže sme mali šťastie, máme ešte niečo, čoho sa predtým zúčastnil.“ No Kerry King tvrdí niečo iné: „Jeff Hanneman nehrá na tejto nahrávke. Niekto vyhlásil nejaké kecy. Ľudia vravia sračky, keď nevedia čo sa vlastne deje. Aj keď je tu Jeffova pieseň „Piano Wire“, ktorá bola originálne nahratá počas cyklu „World Painted Blood“, ale aj tak ja hrám všetky gitary na nej. Robil som to roky. Keďže Jeff nemá vedúce postavenie na tej piesni, tak tam nie je.“ Počas rozhovoru pre Rolling Stone magazín ešte v novembri roku 2013 King povedal zas niečo iné: „Jeff nám dal…, bol tam song, pozostatok z posledného albumu, ktorý sa volá „Piano Wire“. Nebolo to na albume, pretože to nebolo tak dobré ako ostatné piesne. Jeff stále hovoril o prepracovaní toho songu. Mojou vecou je, že nechcem aby ľudia hovorili – Oh, to je sklamanie, že to bol Jeffov posledný song. Chcem, aby ľudia hovorili – To je úžasné, že to bola Jeffova posledná pieseň.“ No a vyznajte sa v tom. Ako to v skutočnosti bolo my neodhalíme, no týmto vyhlásením si Kerry King u fanúšikov opäť výrazne pohoršil už tak pošramotené (ne)sympatie.

V posledných dňoch je horúcou témou nová zostava kapely MEGADETH, no podľa vyjadrenia, ktoré poskytol bývalý bubeník tohto spolku Nick Menza to všeko malo byť úplne inak..: „Mojim fanúšikom. Je mi ľúto, že musím sklamať tých, ktorí sa pýtali a dúfali v pripojenie Martyho Friedmana a mňa k obnoveniu zostavy „Rust in Piece“. Bol som pripravený a tešil som sa na návrat do MEGADETH. Prišiel domov k Davevovi v decembri minulého roka a cez víkend sme jammovali, bolo to totálne fajn. Máme skvelú chémiu. Je to magická vec. A áno, som to ja, ten záhadný bubeník, ktorého tvár je schovaná na videách od Justisa Mustainea (syn Davea). Niekoľko týždňov po tom sme boli spoločne s našim starým manažérom Ronom Laffitteom na večeri v reštaurácii Anaheim White House počas festivalu NAMM. Bolo skvelé vidieť Rona a Martyho. Všetci sme rozprávali o plánoch pre novú nahrávku a turné. Ja som dal vedieť, že opätovné pripojenie je mojou prioritou. Bol som potešený, prišlo aj na nahrávanie piatich nových piesní, ktoré mi Dave poslal. Keď som prišiel domov bol čas si sadnúť a dohodnúť podmienky. Bola mi ponúknutá veľmi neférová zmluva, ktoré bola veľmi zlá, akoby som kapele nestál za nič. Dave zablokoval moje emaily, zmenil si číslo a potom, Ron Laffitte bol vyhodený ako manažér kapely. Som mimoz toho, ako táto kapela vedie biznis. Kapela je o skupine ľudí, ktorí majú k sebe úctu, lojalitu, kamarátstvo a zo všetkého najviac česť a dôveru! Nie som bábka. Mám integritu, lojalitu a česť. Takýto som! Je toho oveľa viac v tomto príbehu a teraz pridám poslednú kapitolu do svojej knihy Nick Menza Megalife: Countdown to Ressurection. Napriek tejto temnej kapitole prajem MEGADETH šťastie a úspech so svojimi plánmi do budúcna.“

Death metalová úderka SIX FEET UNDER zverejnila novú pieseň s názvom „Stab“ z ich nového štúdiového albumu „Crypt of the Devil“, ktorý vyjde 5. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. Spomínanú pieseň si môžete vypočuť na TOMTO ODKAZE.

Fínska kapela CHILDREN OF BODOM sa zavrela v štúdiu, aby nahrala svoj v poradí deviaty štúdiový album, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok. Ďalšie podrobnosti momentálne ešte nie sú známe.

Aj francúzske prog/death metalové zoskupenie GOJIRA sa nachádza v štúdiu Silver Cord, ktoré vlastní ich spevák Joe Duplantier, kde nahrávajú v poradí šiesty štúdiový album. Ten vyjde koncom roka prostredníctvom Roadrunner Records.

Hardcoreové legendy z New Yorku AGNOSTIC FRONT majú nový videoklip ku skladbe „The American Dream Died“ z ich čerstvo vydanej rovnomennej novinky.

Nórski prog metalisti LEPROUS natočili taktiež nový videoklip, ktorý je ku piesni s názvom „The Price“. Tá sa bude nachádzať na ich chystanej štúdiovej novinke „The Congregation“. Zbrusu nový album vyjde 25. mája prostredníctvom vydavateľstva InsideOut Music.

Tvár čerstvej brutality odhalená. CRANIOTOMY predstavujú aj druhú porciu. Kto si dá dupľu? Hlohovskí vyznávači slammingu, CRANIOTOMY, predstavujú svoju brutálnu tvár! Ide o cover nového albumu „Overgorged Flesh Flies Dying Slowly“, ktorý vyjde 7. júla pod hlavičkou japonských Amputated Vein Records. O dielo skazy sa postaralo ISISDESIGNSTUDIO a to konkrétne: Concept, Retouch, Postproduction: Lukáš Lancko, Environment Design: Pavel Čučka, Photography: Marius Sachtikus Photography, Model: Geen Pagliacci & Jiří Zakňaktel. Zároveň pre nedočkavcov tu máme prichystanú aj druhú ochutnávku z dielne po názvom „Girl From Little Village“.  Ľudia, čo navštívia Flesh Party open air (19.-20. jún), budú mať možnosť sa k albumu dosť o kúsok skorej. Načo sa môžeme tešiť? Osem brutálnych skladieb s dôrazom na technickú stránku a poriadne mastný slamming s dĺžkou 28 minút. Artwork aj skladbu nájdete nižšie. – Tlačová správa.

caniotomy-overgorged-flesh-flies-dying-slowly

Artwork nového albumu CRANIOTOMY