NOVINKY Z TÁBOROV SEPTIC FLESH, BELPHEGOR A MANTICORA

Septic Flesh zverejnili podrobnosti o nahrávaní nového albumu. Belphegor zverejnili svoje pocity z pripravovanej novinky. Dáni Manticora zverejnili podrobnosti o novom albume Safe.
Uznávaná grécka kapela Septic Flesh momentálne pracuje na novinke. Nahrávanie albumu je naplánované na začiatok leta. Kapela bude nahrávať v novo vybudovanom štúdiu Devasoundz v Aténach. Gitarista Christos Antoniou by mal cestovať do prahy, aby dohliadol na nahratie orchestrálnych prvkov. Novinku bude produkovať Peter Tägtgren. V poradí 8. album vyjde niekedy na budúci rok.

Rakúšania Belphegor mali včera posledné sedenie pred začatím nahrávania nového albumu. Nový materiál bude mať monumentálne a epochálne pojatie. "Zvuk bude mať až rituálnu atmosféru", prezradil basák Serpenth. Líder kapely Helmuth okomentoval nahrávací proces takto: "V nedeľu sme sa vrátili z úžasného festivalu v ČR Metal Gate Open Air a hneď sme šli do skúšobne. Posledné skúšky dopadli fantasticky. Cvičili sme vo dne aj v noci, aby sme dosiahli najvyššiu úroveň."

Dáni Manticora dokončili práce na siedmom albume nazvanom Safe. Novinku produkoval a mixoval Tom Hansen. Na Safe sa dostalo sedem skladieb. Na japonskej verzii bude ešte o jednu viac. Novinku Manticora vydá v Európe a v USA americký label Nightmare Records. V Európe sa fanúšikovia kapely môžu tešiť na nový album 20. septembra. Okrem toho Manticora chystá aj turné k novému albumu Safe, kde si ako support pozvala nórov Divided Multitude.