MACHINE HEAD v septembri na Slovensku! Novinky aj od UNLEASHED alebo SIGNUM REGIS

MACHINE HEAD sa v rámci turné predstavia v Bratislave. UNLEASHED, COAL CHAMBER a Slováci SIGNUM REGIS zverejnili nové lyric videá. STONE SOUR spravili cover známej skladby. INTRONAUT začali nahrávať ďalší album. INE KAFE v metalcorovej verzii? Veru áno, postarali sa o to Popradčania LAST CHANCE.

machine-head-2014-1

MACHINE HEAD zamieria na Slovensko

Výborná správa pre fanúšikov MACHINE HEAD u nás! Skupina zverejnila na svojich facebookovských stránkach oficiálny plagát „Eastern Europe Tour 2015“, ktoré neminie ani Slovensko! Celé turné sa ponesie v duchu „An evening with MACHINE HEAD“, odštartuje 29.augusta v bieloruskom Minsku. Na Slovensko zavítajú Rob Flynn a spol. 16. septembra, vystúpia v bratislavskom klube Majestic. Pôjde o prvý samostatný koncert MACHINE HEAD v rámci ich vlastného turné v našej krajine (nerátame festivaly).

machine-head-an-evening-tour-with-plagat

Plagát k turné MACHINE HEAD

Švédski death metalisti UNLEASHED ponúkajú ďalšiu ukážku z ich nového albumu „Dawn of the Nine“ v podobe lyric videa ku skladbe s názvom „Defenders of  Midgard“. My ešte dodáme, že spomínaná albumová novinka vyjde už za pár dní, presnejšie 24. apríla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Video nájdete hneď pod správou.

Zoskupenie COAL CHAMBER zverejnilo taktiež nové lyric video. To je ku piesni „Suffer in Silence“ (hosťuje v nej frontman MINISTRY Al Jourgensen), ktorú nájdete na ich comebackovej nahrávke „Rivals“. Tá vychádza 22. mája prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Video je nižšie.

A do tretice lyric video. Domáci power metalisti SIGNUM REGIS s hrdosťou zverejnili lyric video ku skladbe „My Guide in the Night“ z ich chysteného EP „Through the Storm“, ktoré uzrie svetlo sveta 8. mája prostredníctvom labelu Ulterium Records. Video nájdete hneď pod správou.

Americká kapela STONE SOUR vydá 18. apríla nové EP „Meanwhile in Burbank…“, ktorý bude obsahovať päť cover skladieb od zoskupení BLACK SABBATH, KISS, JUDAS PRIEST, ALICE IN CHAINS a METALLICA. A práve cover verziu skladby „Creeping Death“ od METALLICY kapela zverejnila, vy ho nájdete nižšie.

Progresívno/post metalová kapela INTRONAUT začala v štúdiu Clearlake Audio so zvukovým inžinierom Josh Newellom nahrávať svoj v poradí piaty a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, o ktorého finálny mix sa postará Devin Townsend. Album by mal vyjsť koncom roka prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Mladá metalcoreová kapela LAST CHANCE z Popradu urobila cover na jednu z pesničiek legendárnej skupiny INE KAFE. Konkrétne ide o pieseň „Ďakujeme Vám“, ktorá sa objavila na ich štvrtom štúdiovom albume „Príbeh“. Každý jeden člen popradskej skupiny vyrastal práve na tejto kapele a k ich tvorbe majú osobný vzťah. To bol jeden z dôvodov, prečo sa rozhodli prerobiť po svojom túto pieseň. Avšak neočakávajte čistú kópiu originálu, ale poriadny metalcorevý „nářez“. „Skúsili sme zo srandy zaexperimentovať a spojiť dva tábory slovenskej hudby do jedného, aj keď to nebude každému po chuti, ale keby sme robili veci, ktoré už niekto spravil, neposunuli by sme sa ako kapela ďalej,“ hovorí o tejto cover verzii bubeník Peter „Pítrs“ Vavra. – Tlačová správa.