HELLOWEEN vypustili do sveta nový singel, WHITESNAKE rozšírili svoje rady

Legendárni Nemci HELLOWEEN zverejnili novú pieseň. Veteráni WHITESNAKE pribrali nového člena skupiny. Švédi GHOST vymenili speváka. Tragédia na koncerte DOOM v Chile.

helloween-2015

HELLOWEEN

Nemeckí power metalisti HELLOWEEN zverejnili lyric video k novému singlu „Battle´s Won“ z ich v poradí pätnástej štúdiovej nahrávky s názvom „My God-Given Right“, ktorá vyjde 29. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Album sa nahrával v období od októbra 2014 do februára 2015 v ich štúdiu MiSueno a producentskej úlohy sa opäť zhostil Charlie Bauerfeind. Fanúšikovia tejto legendy sa môžu tešiť na 13 nových piesní, celý album bude mať 61 minút. Nové lyric video nájdete nižšie.

Veteráni WHITESNAKE oznámili rozšírenie ich zoskupenia o klávesáka a speváka v jednej osobe, ktorým sa stal Michele Luppi. Micheleho môžete poznať ako speváka z talianskej power metalovej kapely SECRET SPHERE.

Okultní rockeri GHOST údajne vyhodili speváka Papa Emeritusa II. Jeho novým nástupcom sa stal (ako inak) Papa Emeritus III. Okrem tejto správy kapela informuje aj o tom, že na sklonku leta vydajú tretí, zatiaľ nepomenovaný nový album.

Minulotýždňový koncert veteránov DOOM v chilskom meste Santiago sa žiaľ skončil neuveriteľnou tragédiou. Kvôli pádu ochranného oplotenia pred klubom zahynuli traja ľudia a ďalších 12 sa zranilo (7 z toho ťažko). Ako uvádzajú zahraničné médiá, dôvodom tragédie bol pretlak udí, pretože organizátori pustili na koncert o 50 ľudí viac, ako bola kapacita klubu. Návštevníci koncertu naopak tvrdia, že klub nebol plný a tragédia sa stala kvôli fanúšikom, ktorí sa snažili bezohľadne dostať dovnútra.