SEPULTURA SA UPÍSALA NUCLEAR BLASTU

Legendárna Sepultura pod záštitou Nuclear Blast. Prvá časť artworku Dimmu Borgir odhalená. Moonspell majú vlastnú poštovú známku.

Brazílska legendárna formácia a dieťa metalové dieťa bratov Maxa a Igora Cavalerovcov Sepultura sa dohodla na spolupráci s mega vydavateľstvom Nuclear Blast.Gitarista Andreas Kisser sa vyjadril: "Sme veľmi šťastní, že sme podpísali kontrakt s vydavateľstvom Nuclear Blast, zvlášť keď tento rok oslavujeme 25. výročie od založenia kapely. Je to pre nás veľká česť pripojiť sa k najväčšiemu metalovému vydavateľskému domu na svete. Som si istý, že to bude výborná skúsenosť pre obidve strany, už teraz pracujeme na novom materiály aj keď sme na tirné". Manažér Nuclear Blast Jaap Wagemaker privítal Sepulturu vo vydavateľstve s cieľom úspešnej spolupráce "na ďalších 25 rokov".

Nórski black metalisti Dimmu Borgir stanovili dátum vydania ich deviateho štúdiového albumu na 27. september (v Nemecku výjde o tri dni skôr a v Severnej Amerike až 12. októbra). Dimmu Borgir taktiež vydáva svoje albumy prostredníctvom giganta Nuclear Blast. Hudobníci sa rozhodli zahaliť artwork nového albumu rúškom tajomstva a tak jeho predstavenie rozdelili na štyri časti. Prvú časť obalu nového albumu uverejnili práve teraz a tak vám ho okamžite prinášame. Autorom nového, zatiaľ štvrtinového, artworku je nemecký maliar, grafik a dizajnér Joachim Luetke, ktorý spolupracoval aj s kapelami ako Arch Enemy a Kreator.

Aby sme sa stále nevenovali len dátumom vydaní nových albumov a zverejňovaniu nových albumov, prinášame na záver dnešných noviniek opäť správu aj z trochu iného súdka. Portugalská poštová služba Correios de Portugal sa rozhodla vydať sériu poštových známok, ktoré zachytávajú najsvetlejšie momenty a nahrávky portugalskej rockovej a metalovej scény.Tejto v metalových kruhoch netradičnej, ale zato určite veľmi príjemnej pocty sa dostalo aj formácii Moonspell. Na poštovej známke sa obal ich albumu Wolfheart z roku 1995. Známka bude stáť 1 euro a bude sa dať kúpiť na každej pošte v Portugalsku. Známka sa dá použiť vo vnútroštátnej ako aj v medzinárodnej korešpondencii, určite však pôjde o vzácny zberateľský artikel či už pre filatelistov, alebo pre fanúšikov Moonspellu. Ak si predstavím zberateľa známok, ktorý počúva Moonspell, viem, kam pôjde tento rok na dovolenku.