SYMBIOSIS a tri české kapely: Vychutnať si ich môžete v Hodoníne a Trenčíne

Slovenská progressive metalová formácia SYMBIOSIS sa v máji predstaví na jednom pódiu s českými zoskupeniami NEUROTIC MACHINERY, OBJECT a FREE FALL. Skupiny sa predstavia v Hodoníne a Trenčíne.

SYMBIOSIS (Sk) – progressive metal
NEUROTIC MACHINERY (Cz) – metal/progressive/rock
OBJECT (Cz) – progressive metal
FREE FALL (Cz) – rock/metal

Piatok 22.5.2015, Hodonín – Nautilis
Sobota 23.5.2015, Trenčín – Lúč

V piatok 22. a v sobotu 23.5 sa na spoločnom pódiu v Hodonínskom klube Nautilus a v Trenčianskom Lúči stretnú dve generácie metalistov – od kapely FREE FALL, ktorá tento rok oslavuje 20. výročie založenia až po mladých, 3 roky fungujúcich SYMBIOSIS. Zostavu doplnia NEUROTIC MACHINERY a OBJECT.

SYMBIOSIS
Zoskupenie sa žánrovo pohybuje medzi progresívnym metalom a djentom a medzi jeho najväčšie úspechy patria nominácie v dvoch kategóriách v rámci Radio_Head Awards 2013, vystúpenie v metalovej show Headbanger_FM, na festivale Bažant Pohoda 2013, či pred kapelou KARNIVOOL na ich bratislavskom koncerte. Päťčlenná formácia sa momentálne sústredí na prácu na debutovom albume, ktorého predzvesťou je singel „Wider than Fantasy“.

NEUROTIC MACHINERY
Tachovská kapela vznikla v roku 2006 na troskách zoskupenia NERON a má na konte 3 albumy. Medzi svoje vzory radí velikánov ako OPETH, ANATHEMA, PINK FLOYD, či CULT OF LUNA.

OBJECT
Kapela bola oficiálne založená v roku 2001. Pod vtedajším názvom CROM hrala vystupovala až do roku 2009 a vydala niekoľko demo nahrávok. S pritvrdením štýlu v roku 2009 došlo aj k zmene názvu na OBJECT, pod ktorým zoskupenie vydalo dva albumy.

FREE FALL
Skupina je na scéne od roku 1995. V roku 2006 vyhrala v súťaži „Rocková dvanáctka“, čo ju dostalo na pódiá po celej Českej republike. Momentálne hrá koncerty k novému, v jej tvorbe prelomovému albumu, „Protínám“.

symbiosis-tn-plagat

Plagát ku koncert v Trenčíne

Tlačová správa