SPOLUPRÁCA MICHAELA KISKEHO A AMANDY SOMERVILLE

Soulfly už majú nového basáka. Enslaved zverejnili artwork nového albumu. Michael Kiske a Amanda Somerville vydajú spoločný debut. Tarja Turunen zverejnila nový singel spolu s video reportom z nahrávacieho štúdia.
Minulý týždeň sme priniesli novinku s podrobnosťami o novom albume nórskych black metalistov Enslaved. Vieme teda už, že album bude niesť názov Axioma Ethica Odini a výjde 28. septembra. Dnes kapela zverejnila aj artwork tohto albumu, ktorý si môžete pozrieť na obrázku vľavo. O artwork sa postaral ich krajan Truls Espedal, ktorý má vytvára covery pre Enslaved už od albumu Monumension z roku 2001.

Ako sme vás včera informovali, Soulfly prišli o svojho basáka Bobbyho Burnsa. Dnes túto skutočnosť potvrdila aj samotná kapela. Náhradu nemusel líder kapely Max Cavalera hľadať ďaleko. Bobbyho pri basgitare na najbližšom turné vystrieda Johny Chow, ktorý už so Soulfly hral a momentálne je členom druhej Cavalerovej kapely – Cavalera Conspiracy, ktorá sa nedávno predstavila aj slovenskému publiku na Topfeste.

Nemacká metalová legenda Michael Kiske a americká speváčka Amanda Somerville predstavia 24. septembra prostredníctvom vydavateľstva Frontier Records ich spoločný album. Michael Kiske a Amanda Somerville už spolupracovali na albume Avantasie The Scarecrow. Nový album bude obsahovať 12 skladieb. Vydaniu nového albumu bude predchádzať singel Silence, ktorý sa na pulty a do uší poslucháčov dostane presne o mesiac, 20. augusta. Zostavu tejto novej formácie dopĺňa basgitarista a hlavný skladateľ Mat Sinner (Primal Fear), gitarista Sander Gommans (After Forever), bubeník Rami Ali a klávesák Jimmy Kresic (Voodoo People). Prinášame vám aj oficiálny trailer, kde si môžete vypočuť aj ukážku skladby z nového albumu.

Zo štúdia sa ozvala aj ľadová kráľovná Tarja Turunen, ktorej práve vyšiel prvý singel Falling Awake z pripravovaného albumu What Lies Beneath. V nasledujúcom video si môžete pozrieť ako to v štúdiu, kde Tarja nahráva vyzerá a môžete si vypočuť úvodný singel Falling Awake, v ktorom sa okrem Tarji predstavia mimo iných aj muzikantské esá v podobe Mikea Terranu za bicími a Joea Satrianiho na gitare.