ACCEPT, UNISONIC a MASTERPLAN v Banskej Bystrici: 5 dôvodov prečo navštíviť tento koncert!

Presne o týždeň vystúpi exkluzívny nemecký trojlístok ACCEPT, UNISONIC a MASTERPLAN na amfiteátri v Banskej Bystrici. Ak ešte váhate, či navštíviť túto udalosť, už nemusíte. Pokúsime sa vám napísať 5 dôvodov, prečo by ste 28.5.2015 nemali pod Urpínom chýbať.

Už len pár dní ostáva do koncertu kapiel ACCEPT, UNISONIC a MASTERPLAN v Banskej Bystrici. Spolu s nimi sa 28. mája (štvrtok) predstaví slovenskému publiku aj ruská formácia RED´S COOL a dve slovenské kapely, ktoré si vďaka víťazstvu v súťaži Wacken Metal Battle Slovakia zahrali už na legendárnom festivale Wacken Open Air v Nemecku, MIDNIGHT SCREAM a ANSTRATUS.

accept-tornillo-hoffman

Mark Tornillo a Wolf Hoffmann

1 – Výborná forma ACCEPT na čele s Markom Tornillom
Prvým dôvodom je istotne meno ACCEPT samotné. Veď táto legenda funguje s prestávkami už od roku 1976. Niektorí možno mávnu rukou, že už to nie je ACCEPT, čo býval a chýba im tam hlas Uda Dirkschneidera. No vedzte, že Mark Tornillo je frontmanom a spevákom na správnom mieste. Dovolím si tvrdiť, že je minimálne plnohodnotnou náhradou, ak nie aj lepšou než Udo. Dôkazom toho sú tri štúdiové albumy práve ním naspievané. Teda „Blood of the Nations“, „Stalingrad: Brothers in Death“ a aktuálna štúdiovka „Blind Rage“. V roku  2014 práve po vydaní aktuálneho počinu absolvovali megaúspešné svetové turné pozostávajúce z 49 koncertov, ktoré videlo takmer 1 milión fanúšikov! Hlad po kapele je taký veľký, že ACCEPT v roku 2015 pokračujú v prezentácii nového albumu. A práve v rámci tohto turné prichádzajú do Banskej Bystrice. S Markom za mikrofónom som ACCEPT už videl dvakrát (Masters of Rock 2010 a Wacken 2014) a v oboch prípadoch to bol parádny koncert.

Unisonic 2014

UNISONIC

2 – Exkluzívni a jedineční hostia – UNISONIC a MASTERPLAN
Druhým dôvodom sú hostia, ktorí sa predstavia pred ACCEPT. Tí sú na turné spolu s ruskou skupinou RED´S COOL, ktorá je aj pre mňa veľká neznáma. No, organizátorom koncertu sa podaril husársky kúsok. Tešiť sa môžeme na skupinu UNISONIC, v ktorej pôsobia bývalí členovia HELLOWEEN, teda Michael Kiske a malý-veľký muž Kai Hansen. To však nie je všetko. Na amfíku vystúpi aj kapela ďalšieho bývalého člena HELLOWEEN, gitaristu Rolanda Grapowa, žijúceho vo Zvolenskej Slatine – MASTERPLAN.

kiske-grapow-hansen-altzi

Možno sa stretnú na jednom pódiu a spoločne zahrajú pár hitov HELLOWEEN. Zľava: Rick Altzi (MASTERPLAN), Roland Grapow (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN), Michael Kiske (UNISONIC, ex-HELLOWEEN), Kai Hansen (GAMMA RAY, UNISONIC, ex-HELLOWEEN). Foto: Facebook Ricka Altziho

3 – Kiske-Hansen-Grapow, mohli by spolu zahrať pár piesní od HELLOWEEN
Ďalší dôvod, prečo sa oplatí ísť na tento koncert, súvisí do značnej miery s predošlým. Michael Kiske, Kai Hansen a Roland Grapow. Ak všetko vyjde ako má a skupiny budú ochotné, môžeme sa dočkať vskutku exkluzívneho prevedenia niektorých legendárnych piesní od HELLOWEEN s ich bývalými členmi! Istotne to nie je nereálne. Tento trojzáprah má nadštandardné kamarátske vzťahy a keby si Roland strihol na pódiu s UNISONIC pár piesní od tekvíc, tak by nám to závidel celý svet. Takáto šanca sa už len tak ľahko nenaskytne. A to nie je všetko. Organizátori sa pokúsia presvedčiť Michaela Kiskeho, aby zaspieval s MASTERPLAN pieseň „Heroes“.

ACCEPT-nova-zostava-2015

ACCEPT v roku 2015

4 – ACCEPT odohrajú dnes už nesmrteľné hity
V predposlednom lákadle podľa našej redakcie sa vrátime späť k ACCEPT. Okrem nových piesní, hráva skupina na koncerte aj osvedčené hity, ktoré v Markovom Tornillovom podaní majú neuveriteľnú silu a energiu. Dnes sú to už nesmrteľné pecky a hity ako „Metal Heart“, „Fast as A Shark“, „Princess of the Dawn“, „Restless and Wild“ alebo „Balls to the Wall“ odznejú určite aj v Banskej Bystrici!

midnight-scream-wacken-2013

MIDNIGHT SCREAM po vystúpení na Wackene 2013

5 – Nesporné kvality predkapiel
Aby sme netočili len o hlavných hviezdach. Pozornosť a dôvod prečo navštíviť túto akciu sú istotne aj predkapely. Pravda, ako som už písal, o RED´S COOL toho veľa neviem, ale len tak pre nič za nič, by si ich ACCEPT na turné nevzali. Pätica hudobníkov pochádza z Petrohradu a má na svojom konte dva albumy z rokov 2009 a 2013. Rozhodne si však nenechajte ujsť ani slovenské skupiny. Veľkokrtíšania MIDNIGHT SCREAM nedávno natočili nový videoklip, album „Flammarion“ má dobré ohlasy a v neposlednom rade chalani pracujú už teraz na albume ďalšom. Na pódiu im to svedčí a ich power metal okorenený o thrashové prvky stojí zato. Svoje o tom už vedia aj na Wackene. To isté platí pre mladých thrasherov ANSTRATUS z Banskej Bystrice. Štvorica mladíkov to na pódiu dokáže rozbaliť neskutočným spôsobom a vy budete mať pocit, akoby ste sa ocitli v 80. rokoch minulého storočia a pred sebou máte vtedy mladé kapely METALLICA, SLAYER alebo SEPULTURA.

Veríme, že sme vás správne navnadili na štvrtok 28. mája lákadiel je mnoho. Istotne sa môžeme tešiť na parádnu a jedinečnú atmosféru, akú vedia vytvoriť slovenskí fanúšikovia a ktorú maj radi zahraničné hudobné esá. Koncert začína už o 17:00, tak príďte včas, aby ste nič nezmeškali.

accept-unisonic-masterplan-final

Finálny plagát tejto jedinečnej akcie