CHILDREN OF BODOM nahrávajú deviatu štúdiovku, novinky hlási aj Brutal Assault

Fíni CHILDREN OF BODOM nahrávajú nový album. Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie kapely. Thrasheri DEATH ANGEL zverejnili artwork nového live albumu. Novinky aj od CATTLE DECAPITATION, TERROR a slovenských kapiel MORNA a [sic].

children-of-bodom-wallpaper

CHILDREN OF BODOM

Populárna fínska kapela CHILDREN OF BODOM je zavretá v štúdiu, kde nahráva v poradí deviaty a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album. Vydanie nového materiálu je naplánované ešte na tento rok. Samozrejme, že album sa na pulty obchodov dostane vďaka vydavateľskému gigantu Nuclear Blast Records.

Festival BRUTAL ASSAULT predstavil ďalšiu várku kapiel pre svoj jubilejný 20. ročník, ktorý sa uskutoční 5.-8. augusta 2015 v známej pevnosti Josefov. A o ktoré kapely ide? Určite najväčšiu pozornosť z novopotvrdených formácii pútajú SOULFLY. Medzi ďalšími zoskupeniami sú mezopotámski black metalisti MELECHESH, české zoskupenie CULT OF FIRE, austrálski prog metalisti NE OBLIVISCARIS, ruskí šamani PHURPA a reprezentanti hardcoreovej scény MAXIMUM PENALTY a WISDOM IN CHAINS.

O tom, že thrash metalová formácia DEATH ANGEL vydá 24. júla nový živák „The Bay Calls For Blood“ sme vás už nedávno informovali. Kapela už aj zverejnila artwork spomínaného live albumu nahrávaného v ich domovskom meste San Francisco, ktorého súčasťou bude aj DVD „A Thrashumentary“ mapujúce cestu kapely od jej vzniku až po súčasnosť.

death-angel-live-in-san-francisco

DEATH ANGEL – Live in San Francisco

Death/grindová kapela CATTLE DECAPITATION vydá 7. augusta prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový štúdiový album s názvom „The Anthropocene Extinction“, z ktorého aj zverejnila skladbu „Manufactured Extinct“. Zaujímovosťou je, že na albume figuruje ako hosť legendárny Phil Anselmo (PANTERA). Jeho vokál si vypočujete v skladbe „The Prophets of Loss“. Hovoreným slovom v songu „Pacific Grim“ prispel na album aj Jürgen Bartsch (BETHLEHEM).

Hardcoristi TERROR zo slnečného Los Angeles oznámili, že 7. augusta im prostredníctvom labelu Century Media Records vyjde nový štúdiový počin s názvom „The 25th Hour“. Ochutnávku z neho v podobe skladby „The Solution“ nájdete nižšie.

Slovenská prog death metalová skupina MORNA z Novej Dubnice zverejnila video, v ktorom sa hlási fanúšikom s podrobnosťami z ich kuchyne. Tou najpodstatnejšou informáciou je, že v lete idú makať na druhom štúdiovom albume. S prácami začnú 1. júla. A pozor, keďže chalani idú makať, tak ich vidieť naživo môžete ba raz, na festivale Gothoom.

Bratislavská formácia [sic] sa prihlásila ako jediná slovenská skupina do zaujímavej medzinárodnej súťaže, v ktorej zabojujú o hranie na festivale Envol Et Macadam v Kanade. A podarilo sa im už postúpiť do semifinále! Zo semifinále bojujú o postup aj s českými kapelami. O tom, kto postúpi do finálového kola v Prahe rozhoduje dosť nešťastné hlasovanie fanúšikov. Ak máte záujem a trocha času (treba sa registrovať), podporte [sic] na ich ceste do sveta. Z pražského finálového kola postupuje už jedna kapela priamo na festival do Kanady. HLASUJTE TU!