Billy Milano z M.O.D. ukončil hudobnú kariéru, novinky aj od TEXTURES alebo RUST2DUST

Billy Milano (M.O.D.) sa rozhodol ukončiť svoju hudobnú kariéru. TEXTURES nahrávajú nový album. AVENGED SEVENFOLD zverejnili teaser k DVD. RUST2DUST a Zverina nahrali ďalší klip. Novinky aj od slovenských skupín METROPOLIS a BEYORIAL CYNANTHROPY.

mod-billy-milano-2013

Zostava M.O.D. z roku 2013

Billy Milano, frontman americkej formácie M.O.D., oznámil na svojich stránkach ukončenie hudobnej kariéry. Táto správa istotne prekvapila všetkých, pretože kapela pracovala na novom albume. „Po dlhej a náročnej jazde trvajúcej 30 rokov som sa rozhodol nevydať už žiadny ďalší album M.O.D. a nebudem pokračovať ani v koncertnej činnosti. Chcem sa venovať teraz dôležitejším veciam v mojom živote, ktorými sú moja rodina a láska. Ďakujem všetkým z celého srdca, je čas povedať zbohom. Mier, šťastie a lásku všetkým,“ vyjadril sa Billy Milano k svojmu ukončeniu kariéry. Po tejto informácii vydal aj zbytok skupiny prehlásenie, že bez Milana M.O.D. pokračovať nebudú.

Holanďania TEXTURES sa nachádzajú v štúdiu Split Second Sound Studios, kde nahrávajú pokračovateľa štyri roky starej nahrávky „Dualism“. Na novinke už pracuje aj nový gitarista Joe Tal, ktorý nahradil Jochema Jacobsa. Presný dátum vydania nového albumu známy nie je, kapela sa vyjadrila, že by sa tak malo udiať začiatkom roka 2016. Album vydá Nuclear Blast Records.

AVENGED SEVENFOLD plánujú vydať DVD nazvané „This is Bat Country“. Skupina v týchto dňoch zverejnila teaser k nemu, ktorý si môžete pozrieť hneď pod správou. Presný dátum vydania známy ešte nie je, ale bude to už čoskoro.

Bratislavčania RUST2DUST pokračujú v spolupráci Zverinom. RUST2DUST a Zverina odkazujú:  „Spojili sme sily, prepojili štýly“. Spoločná pieseň „My vs. Oni“ odkazuje na undergroundové prostredie, z ktorého Rust2Dust aj Zverina pochádzajú. „Hneď ako  nás oslovil usporiadateľ koncertu Limp Bizkit v Bratislave, okamžite sme obnovili prácu na našej spoločnej pesničke, ku ktorej bola už rok nahraná hudba. Dokončili sme text, zabookovali štúdio Victora Hazarda FATMUSIC, nahrali sme všetky potrebné stopy a prvý nástrel bol na svete,“ povedal gitarista z RUST2DUST Martin „Ondro“ Ondrejička. Chalani zabrali a rozhodli sa podporiť túto skladbu aj videoklipom, o čom Martin hovorí: „Vedeli sme, že v dnešnej dobe je potrebný obrazový sprievod, preto sme zorganizovali fotenie s naším kamarátom fotografom.“ Zhodou okolností išlo o bývalého detského herca: „Bol to Marek „Marfi“ Morvai, ktorý účinkoval vo filme Pelíšky ako Holubovej syn. Ukecali sme ho, aby nás aj nakrútil ako naživo hráme, spievame a rapujeme song My vs. Oni. Vzniknuté zábery sme poslali do Prahy Martinovi Kolejákovi, ktorý produkoval všetky klipy Rust2Dust  a ktorý je zároveň brat nášho gitaristu Miška Kolejáka. Ten dostal za úlohu spraviť blend medzi lyric videom a hraným klipom.  Svojím spôsobom ide o vyvrcholenie  dvojročného spoločného jamovania, hrania a koncertovania skupiny Rust2Dust a Zverinu. Pieseň ako taká mala premiéru na Zverinovom krste vo februári 2014. Bolo veľmi mocné sledovať, ako song rozpogoval hiphoperov.“  – Tlačová správa.

Slováci METROPOLIS zverejnili nový singel „Všetko sa ti vráti”. Táto skladba ukazuje kapelu v pomerne inom, novom svetle než tomu bolo v doterajšej tvorbe. Viac gitár a menej elektroniky je smer, ktorý kapela naznačila už pri svojom predchádzajúcom singli „Dole hlavou“ a ako skupina prezradila, budú sa tohto smeru držať aj naďalej. Taktiež v novom singli znova plnia svoje vyhlásenie spievať už výhradne len v slovenčine. – Zdroj: Palo Dráb.

Zreinkarnovaný BEYORIAL CYNANTHROPY. O progresívny death metal nebude núdza! História Banskobystričanov siaha až do roku 2010, kde ako päťčlenná zostava odohrala pár koncertov. Dominovali u nich hlavne zbesilé riffy a vycibrená technika. Bohužiaľ sa kapela stiahla na 4 roky z undergroundu. Prichádza rok 2014 a sním spätá návšteva štúdia, kde nahrali debutovú pieseň s názvom „Rise Above“. O mix tohto počinu sa postaral Brian Bajak, vďaka ktorému bolo umenie chalanov z BEYORIAL CYNANTHROPY dotiahnuté do úspešného finále a nahrávka rozhodne stojí za vypočutie! V šuflíku im zostali ďalšie skladby (aj na celý album), ktoré však kvôli nedostatku času a absencii na poste basáka nie je možné nahrať. Pokiaľ máte radi kapely ako NECROPHAGIST, OBSCURA alebo BEYOND CREATION určite im ten čas dáte a oni vás odmenia poriadne rozmanitou a progresívne vystavanou death metalovou náložou! – Zdroj: Bukáčo.