SLAYER vypustili do sveta novú pieseň, ďalšie zmeny v zostave MORBID ANGEL

SLAYER zverejnili titulnú skladbu z nového albumu. Ďalšia zmena v zostave MORBID ANGEL. MASTODON a DOWN majú nové videoklipy. U.D.O. zverejnili ukážku z nového DVD. SYMPHONY X a THE DEVIL WEARS PRADA vypustili nové songy.

slayer-2014

SLAYER

Thrash metaloví matadori SLAYER zverejnili titulnú skladbu z ich dlho očakávanej štúdiovej novinky „Repentless“, ktorá uzrie svetlo sveta 11. septembra 2015. Očakávaná novinka sa na pulty predajní dostane vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast Records. Rovnomennú pieseň nájdete hneď pod správou.

Personálne zemetrasenie v zostave death metalovej kapely MORBID ANGEL pokračuje. Po odchode bubeníka Tima Yeunga kvôli finančným rozdielom medzi jednotlivými členmi, oznámil svoj odchod aj nórsky gitarista Destructhor. Dôvodom jeho odchodu je to, že kapela chce spolupracovať s niekým miestnym. Najväčšiu pozornosť však púta návrat Stevea Tuckera, po ktorom oznámil David Vincent, že z kapely neodišiel a ani nebol požiadaný, aby tak urobil. No po pár dňoch prišlo oznámenie, že odchádza aj on: „Mal som dobrý rozhovor s Treyom (Azagthoth) a súhlasíme, že je to viacero nezlúčiteľných vecí, aby sme pracovali spolu. Trey a ja sme dosiahli úžasné veci za posledných tridsať rokov a prajem mu všetko najlepšie s budúcimi projektmi.“ V súčasnosti tak tvoria zostavu MORBID ANGEL iba gitarista Trey Azagthoth a spevák/basák Steve Tucker. Ešte dodáme, že kapela začala pracovať na novom albume.

Američania MASTODON natočili nový videoklip ku piesni s názvom „Asleep in the Deep“, ktorá pochádza z ich aktuálnej štúdiovky „Once More ´Round the Sun“.

Southern metalové zoskupenie DOWN sa takisto prezentuje novým obrazovým materiálom, ktorý má prívlastok live a je ku skladbe „Hogshead/Dogshead“ z aktuálneho EP „Down IV – Part II“. Klip sa natáčal v Southport Hall v New Orleans.

Nemecká formácia U.D.O. zverejnila ukážku z ich nového DVD „Navy Metal Night“ a to v podobe skladby „Animal House“. Spomínané DVD, ktoré vyjde 31. júla prostredníctvom AFM Records, kapela nahrala spolu s nemeckým námorným orchestrom.

Američania SYMPHONY X vypustili do sveta nový song „Without You“ z ich chystanej štúdiovej dosky s názvom „Underworld“, ktorá vyjde 24. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Metalcoristi THE DEVIL WEARS PRADA zverejnili novú pieseň „Supernova“ z ich chystaného koncepčného EP „Space“, ktoré oficiálne vyjde 21. augusta prostredníctvom Rise Records.