Správy z viacerých táborov: CRADLE OF FILTH, DEEP PURPLE, POWERFOLF alebo MY DYING BRIDE

CRADLE OF FILTH vypustili do sveta zbrusu nový song. Legendy DEEP PURPLE vydajú dva živáky. POWERWOLF s klipom. Čerstvé informácie aj od MY DYING BRIDE, THE BLACK DAHLIA MURDER, AVULSED, ACT OF DEFIANCE a VENOMOUS CONCEPT.

cradle-of-filth-2015

CRADLE OF FILTH

Známi Briti CRADLE OF FILTH, v súčasnosti už aj s výraznou českou stopou, zverejnili novú skladbu s názvom „Deflowering the Maidenhead, Displeasuring the Goddess“ z ich chystanej novej štúdiovky „Hammer of the Witches“. Vydanie nového albumu sa už blíži, naplánované je na 10. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Veteráni DEEP PURPLE vydajú 28. augusta prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC dva živáky, konkrétne „From the Setting Sun…“ na 3D Blu-ray formáte, kde bude záznam ich vystúpenia z festivalu Wacken 2013, ktorý snímalo 9 HD kamier. Druhý živák s názvom „…To the Rising Sun“ sa natáčal v Tokyu v apríli 2014 a vyjde vo formátoch 2 CD+DVD, DVD a Blu-ray.

Melodici POWERWOLF majú nový videoklip ku skladbe „Army of the Night“ z ich v poradí šiestej radovky „Blessed & Possessed“, ktorá sa na pulty predajní dostane 17. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records. Videoklip nájdete hneď pod správou.

Priekopníci doom metalu, anglickí MY DYING BRIDE pôsobiaci na scéne už 25 rokov oznámili, že 18. septembra vydajú v poradí už dvanástu štúdiovku „Feel the Misery“. Na tomto albume sa už podieľal aj navrátilec, pôvodný gitarista Calvin Robertshaw. Na novom albume, ktorého artwork nájdete nižšie, sa bude nachádzať 8 skladieb. A aby sme neostali nič dlžní, materiál vydá label Peaceville Records.

my-dying-bride-feel-the-misery

MY DYING BRIDE – Feel the Misery

Melodickí death metalisti THE BLACK DAHLIA MURDER z USA zverejnili nový song. Ide o pieseň „Vlad, Son of the Dragon“, ktorý nájdete na ich novej štúdiovej doske „Abysmal“. Tá uzrie svetlo sveta 18. septembra prostredníctvom labelu Metal Blade Records.

Španielski deatheri AVULSED vydajú 9. septembra prostredníctvom vydavateľstva Xtreem Music nové, päť skladbové EP s názvom „Altar of Disembowelment“, z ktorého si môžete vypočuť pieseň „To Sacrifice and Devour“.

Kapela ACT OF DEFIANCE, ktorú po svojom odchode z MEGADETH založili Shawn Drover  (bicie) a Chris Broderick (gitara), natočila videoklip ku piesni „Throwback“ z ich debutovej nahrávky „Birth and the Burial“. Tá vyjde 21. augusta prostredníctvom Metal Blade  Records. Zvyšok zostavy tvoria spevák Henry Derek Bonner (ex-SCAR THE MARTYR) a basgitarista Matt Bachand (SHADOWS FALL).

Grind/punkové zoskupenie VENOMOUS CONCEPT, ktoré má hviezdne zoskupenie v zložení – vokál: Kevin Sharp, basgitara Danny Lilker (obaja BRUTAL TRUTH), gitara Shane Embury a bicie Danny Herrera (obaja NAPALM DEATH) podpísalo zmluvu s francúzskym vydavateľstvom Season of Mist. Stále aktuálny album „Poisoned Apple“ z roku 2008 im vyšiel u Century Media Records.