RAMMSTEIN začnú od septembra makať na nových skladbách, ABBATH prvýkrát naživo

RAMMSTEIN začnú na jeseň pracovať na nových piesňach. ABBATH prvýkrát naživo. DIAMOND HEAD idú nahrávať nový album. Zomrel Chris Squire zo skupiny YES.  Novinky aj od SUPERJOINT RITUAL, AUGUST BURNS RED a REVOCATION.

rammstein-promo

RAMMSTEIN

Till Lindemann, frontman nemeckej metalovej stálice RAMMSTEIN potvrdil, že kapela začne v septembri pracovať na nových skladbách. Ich zatiaľ posledná štúdiová nahrávka „Liebe Ist Für Alle Da“ vyšla pred dlhými šiestimi rokmi.

Formácia ABBATH, teda nová skupina bývalého lídra IMMORTAL, odohrala prvý koncert počas nedávneho festivalu Tuska Open Air vo Fínsku. Z 9. Piesní, ktoré zazneli bola iba jediná novučičká, a síce „Fenrir Hunts“. Zvyšok tvorili skladby od IMMORTAL a I. Pozrite si z fanúšikovského videa, ako to vyzeralo na pódiu.

Legendy novej vlny britského heavy metalu DIAMOND HEAD, začnú čoskoro nahrávať nástupcu ich zatiaľ poslednej štúdiovky „What´s in Your Head?“ z roku 2007. „V januári sme začali proces písania a nahrávať začneme budúcu nedeľu 5. júla. Nie som si istý, ako dlho to bude trvať. Pravdepodobne dva mesiace. Mixovať by sa malo v septembri a potom by to malo byť pripravené, no nie sme si istý, ako materiál vydáme. Sú tu ešte drobnosti ako artwork, mastering, ktoré to môžu spomaliť,“ povedal gitarista Brian Tatler.

Znovu aktívna kapela SUPERJOINT RITUAL na čele s Philom Anselmom, sa pôvodne mala dať opäť dokopy len pre jednorázovú akciu na Housecore Horror Film Festival v Texase, neskôr k tomu pridala aj ďalšie vystúpenia. Momentálne to vyzerá tak, že môžu nahrať aj nejaký nový materiál. Phil Anselmo prezradil, že majú rozpracované štyri alebo päť nových skladieb, ktoré by sa mohli objaviť zrejme na vinylovom vydaní. Kapela teraz vystupuje z právnych dôvodov pod názvom SUPERJOINT.

Smutná správa prišla z tábora legendárnej formácie YES. Basgitarista a posledný člen z pôvodnej zostavy Chris Squire, zomrel v sobotu 27. júna vo veku 67 rokov v nemocnici, keď prehral svoj boj s leukémiou.

yes-chris-squire

R.I.P. Chris Squire (1948 – 2015)

Metalcoristi AUGUST BURNS RED zverejnili novú pieseň s názvom „Ghosts“ z ich chystaného nového albumu „Found in Far Away Places“, ktorý vyjde 30. júna prostredníctvom vydavateľstva Fearless Records. Pieseň nájdete hneď pod správou.

Americkí death/ thrash metalisti REVOCATION oznámili, že ich novým bubeníkom sa po odchode Phila Duboisa, ktorý sa chcel zamerať na iné projekty stal Ash Pearson (3 INCHES OF BLOOD).