Bruce Dickinson otvorene o liečbe rakoviny. Novinky aj od BLACKMORE´S NIGHT alebo HAEMORRHAGE

Bruce Dickinson (IRON MAIDEN) v rozhovore pre BBC sa otvorene rozhovoril o nádorovom ochorení, ktoré prekonal. BLACKMORE´S NIGHT  vydajú nový album. HAEMORRHAGE chystajú splitko s ROMPEPROP. SUNN O))) nahrávajú nový album. WARFATHER začnú čoskoro nahrávať nový album.

Ozzfest 2005

Bruce Dickinson pre BBC otvorene o svojich nádoroch. Snáď ho na pódiu uvidíme takto už čoskoro.

Bruce Dickinson (IRON MAIDEN) nedávno prvýkrát prehovoril o svojom nádorovom ochorení v rozhovore pre BBC. Viacerých šokoval informáciou, že nádory mal v skutočnosti dva. „Jeden bol veľký 3,5 centimetra, teda asi ako golfová loptička a druhý mal 2,5 centimetra a mierne sa zväčšoval,“ povedal spevák bez okolkov. Bruce musel podstúpiť aj nepríjemné ožarovanie. „Dokážete si predstaviť, ako mi ožarovanie dalo zabrať. Pekne mi to tam vyškvarili, takže to ešte chvíľu potrvá, pokým bude všetko v poriadku. Dôležité je, že môžem hovoriť a spievať,“ doplnil. Ako ďalej prezradil spievať sa už pokúšal, ale nebolo to naplno a lekár mu prezradil, že do roka by to malo byť úplne v poriadku. A netreba zabudnúť ani nato, že IRON MAIDEN vydajú už 4. septembra nový dvojalbum „The Book of Souls.

Stredoveká kapela manželskej dvojice Ritchie Blackmore a Candice Night nazvaná BLACKMORE´S NIGHT oznámila, že v septembri vydajú nový album. Nahrávka sa bude volať „All Our Yesterdays“ a jej presný dátum vydania je 18. september.

Španielska goregrindová kapela HAEMORRHAGE vydá koncom tohto roka nové splitko so svojimi holandskými grindovými súputníkmi ROMPEPROP. My ešte dodáme, že HAEMORRHAGE sú headlinerom kultovej akcie na konci leta – Fekal Party v Prahe.

Drone/doom metaloví SUNN O))) sa nachádzajú v štúdiu, kde nahrávajú nový štúdiový album, ktorý vznikne bez akéhokoľvek vopred nachystaného či napísaného materiálu. Greg Anderson a Stephen O’Malley budú jednoducho improvizovať.

Death metalová kapela WARFATHER na čele so Steveom Tuckerom (MORBID ANGEL) zamieri tento týždeň do Mana Recording Studios na Floride, kde začne nahrávať v poradí druhý a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album. Novinka vyjde prostredníctvom labelu Greyhaze Records. Dátum vydania zatiaľ nie je známy.