More Than fest je späť: Dva dni plné skvelých kapiel už onedlho v Banskej Bystrici!

Festival More Than fest je späť. Ku kapelám HELLOWEEN, KREATOR , ELUVEITIE a REFUGE pribudli ďalšie. Banskobystrický amfík bude počas 2 dní opäť praskať vo švíkoch.

Banská Bystrica zažije ďalší nápor metalových fanúšikov. Z pôvodne jedného dňa (21.8.2015) pridali organizátori aj deň druhý (sobota 22.8.2015). Trošku sa pozmenil aj line-up, ale najmä pribudli ďalšie hviezdy.

more-than-fest-2015-banner

Banner More Than Fest 2015

 

V piatok sa na amfiteátri predstavia už ohlasovaní HELLOWEEN, KREATOR, ELUVEITIE. Ako ďalší headliner pribudli Fíni SONATA ARCTICA. Zo slovenských kapiel sa môžete tešiť na RAVENCLAW, SIGNUM REGIS, BRAINSCAN a ANSTRATUS.

Sobota bude taktiež nabitá hviezdami. V úlohe headlinera sa predstavia EDGUY. REFUGE sa presunuli práve na sobotu. Tešiť sa môžete aj na ANDRE MATOS BAND a Nemcov VICTORIUS. Zo slovenských skupín sa predstavia LATERAL PRESENCE z Bratislavy, WITHIN SILENCE (presunutí z piatku) a RENAISSENSE, aktuálny víťaz Wacken Metal Battle Slovakia.

A aby sme nezabudli na to najpodstatnejšie. Dvojdňový festival dostal názov More Than Fest 2015. Agentúra EPG tak po dlhej dobe pokračuje v tradícii tejto akcie.

„Z dôvodu možnosti doviezť na Slovensko v auguste takúto zaujímavú zostavu a vyplniť tak v podstate medzeru kvalitne obsadeným festivalom, sa agentúra EPG rozhodla priniesť takúto prehliadku známych skupín do srdca Slovenska… Pre časové možnosti kapiel sa však dejú maličké zmeny – REFUGE budú točiť DVD druhý deň a prvý deň ich nahradia fínski melodici SONATA ARCTICA! S oslavou 15. výročia ich fantastického debutu „Ecliptica“! Po oznámení druhého dňa sa začali ozývať aj zahraničné médiá, čo je pre obnovenú akciu potešujúce. Plus medzi skupiny hrajúce na tomto festival pribudli LUNATIG GODS! V štádiu riešenia je aj stanovačka na 10 minút vzdialenom mieste,“ informovali organizátori akcie.

SONATA ARCTICA (Fínsko)
Fínski melodickí králi, ako ich označuje tlač, oslavujú 15 rokov od vydania svojho fantastického debutu „Ecliptica“. Po zoznámení sa so slovenským publikom v roku 2009 sa ani teraz veľmi nerozpakovali a vediac, do čoho idú, prídu predstaviť svoj skvelý debut a výber naj skladieb do Banskej Bystrice aj v roku 2015 – ako inak, exkluzívne!

sonata-arctica-2014

SONATA ARCTICA

 

Spevák Tony Kakko je výrazný vokalista, posledné roky sa potýka so skvelou hlasovou formou, ale … Ako povedali ľudia z ich manažmentu, spievanie debutu „Ecliptica“ mu riadne pretiahne hlasivky. Buďte teda pri tom. Nádherné a precítené balady „Letter to Dana“, a „Replica“ budú prekladané svižnými hardrockovými skladbami z debutu alebo vypaľovačkami typu „8th Commandment“ a ďalšími.

Avšak pozor! Kvôli tomu, že SONATA ARCTICA môže hrať iba v piatok a po koncerte takmer ihneď odchádza do rodného Fínska, muselo dôjsť k malej zmene zostavy kapiel na piatok 21. augusta. V piatok teda na banskobystrickom amfiteátri vystúpia ohlasovaní HELLOWEEN, KREATOR, ELUVEITIE a SONATA ARCTICA. REFUGE sa presúvajú na sobotu!

ANDRE MATOS BAND (Brazília)
Exkluzívne, zahrať jediný európsky koncert v roku 2015, si príde aj jedna z najznámejších osobností brazílskej melodicko-metalovej scény, Andre Matos. Fanúšikovia ho poznajú z pôsobenia v kapelách VIPER BRAZIL, ale najmä z kapiel ANGRA a SHAMAN. Matos taktiež účinkoval v niekoľkých dieloch projektu AVANTASIA a teraz sa venuje svojej kapele, s ktorou oslavuje 30 rokov pôsobenia na hudobnej scéne !

Preto bude repertoár jeho koncertu zložený z najznámejších doslova peciek jeho kariéry a to vrátane megahitov „For Tomorrow“, „Fairytale“ (SHAMAN), „Lisbon“, „Carry On“ (ANGRA) a ďalších „nemediálnych“ skvelých kompozícií.

Andreho si slovenské publikum mohlo pozrieť a vypočuť už niekoľkokrát. V roku 2004 ešte s kapelou SHAMAN v Martine a v roku 2009 už ako sólového umelca s ANDRE MATOS BAND, kedy ho videlo viac ako 7700 divákov na jeho sólo koncertoch a ako predskokana SCORPIONS v Košiciach !

Turné v roku 2009 zasiahlo aj Maďarsko a Českú republiku, kde sa Andre a spol. predstavili pred dokopy viac ako 8 tisícovým publikom. ANGRA a SHAMAN, ako aj najvýraznejšia postava týchto zoskupení, Andre Matos, majú však obrovskú fanúšikovskú základňu v krajinách ako Francúzsko, Španielsko, Portugalsko, Grécko či Taliansko a Nemecko, preto si vieme predstaviť účasť aj z týchto krajín. Dôvod je jednoduchý. Inde nie je možné počas tohto roka uvidieť ANDRE MATOS BAND, iba na Slovensku!

Andre Matos sa okrem AVANTASIE zúčastnil aj rockového nedoceneného albumu VIRGO a okrem toho, že je výborným spevákom, je aj skvelým klaviristom, skladateľom, hovorí viac ako šiestimi jazykmi a je to všeobecne milá osoba. Slovenskí novinári v roku 2009 mali tú česť ho spoznať pri mnohých rozhovoroch.

EDGUY (Nemecko)
Sobota bude na amfiteátri pod Urpínom taktiež nabitá! V rovnaký deň totiž vystúpia aj v celej Európe veľmi populárni nemeckí EDGUY ! Skupina po albume „Space Police“ (2014) obišla Európu so svojím turné, avšak na Slovensko sa v rámci turné nedostala. A práve teraz si, aj pre EDGUY špeciálnu akciu, môžu vychutnať ich slovenskí fanúšikovia, ktorí ich už zažili na niekoľkých koncertoch, vrátane legendárneho z roku 2002 z Detvy (s KREATOR) alebo 2009 v Bratislave – ako headlinera.

edguy-2015

EDGUY

 

EDGUY disponujú za svoju kariéru mnohými úspechmi. Niekoľkokrát po vydaní albumov vstupujú v Nemecku do Top 20 a Top 10 nemeckej media chart control a sú obľúbení nielen tam a v Európe, ale aj v Japonsku alebo južnej Amerike. Ich vystúpenia sú plné pohybu (frontman Tobias Sammet nepostojí na mieste ani chvíľu a je skvelým zabávačom !) a sú mixom ich najobľúbenejších skladieb u publika. EDGUY zmapujú svoju kariéru aj v Banskej Bystrici, takže druhý deň festivalu v ničom nebude zaostávať za prvým.

A čo ak si po veľkolepom „Sign of the Cross“ z albumu „Ritualive“ budete aj na Slovensku môcť vypočuť spoločný duet pánov Sammeta a Matosa? Uvidíme… Napriek štýlovej rôznorodosti bude každý deň zostava kapiel zomknutá a silná.

more-than-fest-2015-plagat

Oficiálny plagát

 

Tlačová správa