ORPHANED LAND PLÁNUJÚ NAHRAŤ VÝROČNÉ DVD

Izraelčania Orphaned Land plánujú zvečniť svoju show na DVD. Nóri Sirenia, Fíni Poisonblack a Švédi Falconer pripravujú svoje nové albumy.
Izraelčania Orphaned Land oznámili, že svoje dva koncerty v Tel Avive budú natáčať za účelom nahrania DVD. Malo by ísť o výročné DVD kapely, kde budú oslavovať 20 rokov existencie. Na prvom koncerte 9. decembra uvidia fanúšikovia na pódiu spoločne s Orphaned Land aj Grega MacKintosha z paradise Lost a počas druhej show sa fanúšikovia zas môžu tešiť na izraelskú speváčku Yehudu Poliker.

Sirenia oznámila názov albumu pokračovateľa 13th Floor. Novinka tejto kapely sa bude volať The Enigma of Life a mala by vyjsť začiatkom roka 2011. V súčasnosti sa kapela nachádza v štúdiu, kde speváčka Ailyn dokončuje svoje vokály.

Na novom albume pracuje aj kapela niekdajšieho vokalistu Sentenced, teda Posionblack. Piaty album v histórii kapely dostal názov Lead and Roll Vol. V. Podrobnosti o dátume vydania zatiaľ kapela nezverejnila.

Švédska kapela Falconer dokončila práce na pripravovanom albume. Podľa slov gitaristu Stefana Weinerhalla sa bude novinka mixovať niekedy v januári, čiže fanúšikovia môžu očakávať jej prepustenie niekedy na konci jari 2011. Novinka dostala názov Amod. Zaujímavosťou je, že skladby budú spievané vo švédštine, výnimkou budú len bonusové songy.